eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Résztvevők a Fidesz Lendvay utcai székházánál a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten 2022. július 13-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Rendőrségi jelentés a budapesti tüntetésről

A Kossuth térre bejelentett gyűlés 19 óra 8 perckor véget ért. A helyszínről távozó résztvevők egy csoportja a Nyugati térnél akadályozza a körút villamos- és gépkocsi-közlekedését. A rendőrség hivatalos oldala folyamatosan tájékoztat az eseményekről.

Információk a police.hu oldalról:

(19:25) A Kossuth térre bejelentett gyűlés véget ért. A helyszínről távozó résztvevők egy csoportja a Nyugati térnél akadályozza a körút villamos- és gépkocsi-közlekedését.

(19:35) Egy másik csoport a Nyugati téri felüljáró forgalmát akadályozza, a rendőrök felszólítják őket az úttest szabaddá tételére.

(19:47) A Nyugati téri felüljárón megindult a gépkocsiforgalom.

(20:03) A Nyugati téren megindult a forgalom.

(20:24) Az Oktogonon többen az úttesten állva, illetve ülve akadályozzák a forgalmat.

(20:25) A Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésében három kerékpáros az úttestre ülve akadályozta a forgalmat, ezért a rendőrök szabálysértési feljelentést tettek velük szemben.

(20:35) A demonstrálók az Andrássy úton, az úttesten vonulnak a Hősök tere felé.

(21:20) A demonstrálók egy csoportja a Hősök teréről visszaindult az az Oktogon irányába

(21:30) A demonstrálók az Oktogonról a Blaha Lujza tér irányába indultak.

(22:11) A demonstrálók egy csoportja az Astoria felől megindult az Erzsébet híd irányába.

(22:40) Az Erzsébet híd budai lehajtónál, a Döbrentei téren többen lökdösni kezdték a rendőröket, egyikük meg is sérült, amikor lánccal ütötték fejbe. Hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt egy férfit előállítottak. Egy másik férfit azért állítottak elő, mert a gyűlésen az arcát eltakaró kámzsát viselt, amivel a gyanú szerint az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése vétséget követett el. ​

A Telex ezt írja:

A Blaha Lujza tér felé indult el a katatörvény ellen tüntetők tömege.

Szerdán este háromnegyed tízkor még több ezren voltak a demonstrálók.

Egy részük a Blaha Lujza téren maradt, a másik elindult a Rákóczi úton az Astoria felé. Korábban az Andrássy úton a Deák tér felé patthelyzet alakult ki: rendőrsorfal vette körbe a tüntetőket az Oktogonnál, akik így csak a Blaha Lujza tér felé tudtak már csak továbbmenni. A demonstrálók korábban blokkolták a forgalmat a Nyugati térnél, az Oktogonnál, elmentek a Lendvay utcai Fidesz székházhoz.

Az MTI tudósítása 21 óra 59 perckor:

A kisadózó vállalkozók tételes adójáról (kata) szóló törvény módosítása ellen tartottak demonstrációt a Momentum szervezésében szerda este Budapesten, a Kossuth téren.

Gelencsér Ferenc, a párt elnöke a tüntetésen bejelentette, hogy rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezik a módosítások eltörlése érdekében. Ha pedig az Országgyűlés nem támogatja a kezdeményezést, akkor az Alkotmánybírósághoz (AB) fordul a párt.

Ugyanakkor arra kérik Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a törvénymódosítást, illetve kérjen normakontrollt az AB-től.

A pártelnök úgy vélekedett, hogy a kormánypárti politikusok az elmúlt 12 évben "már elloptak mindent, ami mozdítható. Ám ez nem ez nem elég nekik, a jövőnket is el akarják lopni" - mondta.

Szerinte, a választások előtt azt hazudták, hogy ők tudják megvédeni az országot a háborútól és a válságtól, ám nemhogy megvédenék a magyarokat a válságtól, de pont ők idézik elő a válságot.

Ugyanis, miközben 20 százalékkal drágulnak az élelmiszerek, a forint gyengülésével egekbe szökik az alapanyagok ára, a kormány ellehetetleníti a gazdaságot működtető vállalkozásokat - tette hozzá.

Ebben a helyzetben összefogva kell kiállnia a magyar társadalomnak, hiszen ez a hatalom csak az erőből ért - mondta Gelencsér Ferenc.

Tompa Andrea író úgy vélekedett, hogy a törvénymódosítás célja a független kreatív ágazat visszaszorítása, a társadalom további szegregációja és újabb gyűlöletcsoportok kijelölése.

Ésik Sándor ügyvéd szerint a törvénymódosítás a feketegazdaság erősödését szolgálja, hiszen visszajöhet az az idő amikor az emberek egy kockás füzetben kénytelenek vezetni a bevételeiket. "Azt akarják, hogy legyetek bűnözők, ugyanolyanok, mint akik ezt a törvényt megszavazták" - fűzte hozzá.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség oldalán közölte, hogy Kossuth térre bejelentett gyűlés 19 óra 8 perckor véget ért, a helyszínről távozó résztvevők egy csoportja a Nyugati térnél akadályozza a körút villamos- és gépkocsi-közlekedését. Nem sokkal fél nyolc után egy másik csoport a Nyugati téri felüljáró forgalmát akadályozta, a rendőrök felszólították őket az úttest szabaddá tételére - írták, majd jelezték, hogy a Nyugati téri felüljárón 19 óra 57 perckor megindult a gépkocsiforgalom.

Budapest, 2022. július 13.
Résztvevők Nyugati téren a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten 2022. július 13-án.
MTI/Balogh Zoltán
Résztvevők Nyugati téren a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten 2022. július 13-án. MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2022. július 13.
Tompa Andrea író felszólal a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten, a Kossuth téren 2022. július 13-án.
MTI/Balogh Zoltán
Tompa Andrea író felszólal a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten, a Kossuth téren 2022. július 13-án. MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2022. július 13.
Résztvevők az Oktogonon a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten 2022. július 13-án.
MTI/Balogh Zoltán
Résztvevők az Oktogonon a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten 2022. július 13-án. MTI/Balogh Zoltán
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×