eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Unsplash.com

"Félház" a konditermekben, mintha sok lenne az oltásellenes a gyúrósok között

A járvány előtti közönség fele tért vissza az edzőtermekbe, a fittek közül sokan az állóképességükből arra következtetnek, rájuk nem veszélyes a covid.

Jelenleg edzőtermekbe csak azok járhatnak, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal - vagy igazolt sportolók -, azonban a konditerem közönsége - úgy tűnik - jelentős hányadban oltásellenes, legalábbis erre enged következtetni, hogy a centrumok forgalma meg sem közelíti a járvány előtti szintet.

Az Index összeállításában megszólaló Dechert Áron, a Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetségének (MEDZOSZ) elnöke azt mondta, a korábbi edzők fele (50-60 százalék) tért vissza, a termek kihasználtsága is e körül mozog.

Dechert Áron az oltásellenes kondizók táborát további 20 százalékra teszi.

A MEDZOSZ álláspontja szerint

a különböző teljesítményfokozó szerek valóban nem veszélytelenek, arra viszont egyelőre nincs bizonyíték, hogy a vakcina növelné a doppingolással járó, egyébként is meglévő kockázatokat.

Mindezek ellenére úgy vélik, hogy mivel Magyarországon nem kötelező a koronavírus elleni védőoltás, minden edzőterembe járó állampolgárnak szíve joga eldönteni, hogy beoltatja-e magát.

Sokan épp a kiváló állóképességük miatt nem tartanak a fertőzés miatti bajoktól.

Mintegy 135 komplexum egyébként most is zárva van a 2700-ból. A járvány a termek 5 százalékát "darálta be". Egy negyedik hullám ez utóbbi kört még 10 százalékkal emelné.

Arról is beszámolt, hogy rengetegen használták ki a járvány folyamán azt a lehetőséget, hogy amint igazolt sportolóvá válnak, mehetnek edzeni.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×