eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Az orosz Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag ampullákban a fővárosi Szent Margit Kórház egyik oltópontján 2021. április 14-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 9 koronavírusos halt meg a hétvégén Magyarországon

Nagyon közel járunk az 5,5 millió - legalább egyszer - beoltotthoz. Mindössze 132 új fertőzöttet regisztráltak pénteken, szombaton és vasárnap.

A hétvégén összesen 132 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 042 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Worldometer - napi esetszám 3 és 7 napos csúszó átlaggal
Worldometer - napi esetszám 3 és 7 napos csúszó átlaggal

Elhunyt 9 többségében idős, krónikus beteg (előzőleg egyetlen nap alatt hunyt el 8), így az elhunytak száma 29 989 főre emelkedett.

Worldometer - halottak napi száma 3 és 7 napos csúszó átlaggal
Worldometer - halottak napi száma 3 és 7 napos csúszó átlaggal

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 738 391 fő (számuk 1100-zal nőtt a hétvégén), az aktív fertőzöttek száma pedig 39 662 főre csökkent, szintén körülbelül ezerrel.

Worldometer - aktív esetszám
Worldometer - aktív esetszám

157 koronavírusos beteget ápolnak kórházban - számuk pénteken még csaknem 200 volt -, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen, az ő számuk kettővel magasabb.

A beoltottak száma 5 468 205 fő (13 ezerrel nőtt a hétvégén), közülük 4 842 148 fő már a második oltását is megkapta.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra és már az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is tudnak időpontot foglalni a számukra legkedvezőbb kórházi oltópontra és az elérhető vakcinákra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető.

Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenes letölthető, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására.

Az 5,5 millió beoltott elérését követően megszűnik a kötelező maszkhasználat és védettségi igazolvány nélkül is lehet szállodákba, éttermekbe, fürdőkbe, strandokra menni. A védettségi igazolvány használata ugyanakkor fennmarad a tömegrendezvények esetén mint a sportrendezvények, koncertek, fesztiválok és az éjszakai zenés szórakozóhelyek - olvasható a Koronavírus portálon.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×