eur:
393.02
usd:
366.91
bux:
66799.54
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Instagram/Magyar Közút

Hajmeresztő esetet rögzített a Magyar Közút teherautója

Nem soroltak be időben a munkaterület mellett, nem sokon múlt a nagy baj.

Kedden a Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnökségének szakemberei az M0-s autóút egyik szakaszán a vízelvezető rendszer takarítását végezték, amikor a videón látható eset történt. Ráadásul az is kiderült, hogy a jó előre jelzett, a járműnél 60 km/órás sebességkorlátozást szinte senki nem tartotta be, az ütközésienergia-elnyelő modullal felszerelt teherautókra ugyanis kamerát és sebességmérő műszert is szereltek.

Bár előzési tilalom is volt a munkaterület térségében, ennek ellenére többen is nyugodtan fogtak bele előzésekbe közvetlenül az elkorlátozott terület előtt. Végül pedig egy kisbusz nem tudott időben besorolni, ezért veszélyhelyzetet teremtve cikázni kezdett méterekkel a munkavégzési helyszín előtt. A manőver végén több sárga villogóval felszerelt kúpot (a terelő futófény egy része) is legyalult.

Bár személyi sérülés most nem történt, feljelentés így is lesz: a speciális eszközök értéke 60 ezer forint. A Magyar Közút a rendszám és a videó alapján megtette a szükséges feljelentést (az egyébként külföldi rendszámú kisbusz üzemeltetőjével szemben).

Instagram-oldalán a közlekedési társaság kiemelte: mindez annak ellenére történt, hogy "a szokásos módon több lépcsőben vezettünk be sebességkorlátozást előjelző autóinkkal, továbbá a munkaterület előtti, autóút feletti digitális, változtatható jelzésképű táblákon is előre jeleztük, hogy korlátozásra számíthatnak a közlekedők, a munkaterületet védő narancssárga teherautó és a rajta lévő számos ledes figyelmeztető jelről nem is beszélve."

Arra kérik a közlekedőket, hogy figyeljék a kihelyezett előjelzéseket, mindenképpen tartsák be az ideiglenes sebességkorlátozásokat maguk, a többi autós és munkatársaink védelme érdekében. És ami szintén fontos, hogy időben soroljanak be,

alkalmazzák a cipzár elvet

(lásd például itt), segítsék a többi autó besorolását is és ne hagyják az utolsó méterekre a manővereket, ne centizzék ki!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×