eur:
392.17
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója a szervezet budafoki központjában tartott sajtótájékoztatón 2020. október 1-jén. Országos adománygyűjtést indít a kárpátaljai rászorulókért az Ökumenikus Segélyszervezet.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Ökumenikus Segélyszervezet: „kicsit aggódtunk, de sikerült”

A koronavírus-járvány legnehezebb időszakában sem engedte el a rászorulók kezét az Ökumenikus Segélyszervezet. Lehel László elnök ezt tartja a 2020-as év legfontosabb eredményének. Az InfoRádiónak adott évértékelő interjúban közölte: a támogatóknak köszönhetően 11,5 milliárd forint bevételt ért el tavaly a segélyszervezet.

„Millió egy kreatív megoldást kellett találni ahhoz, hogy az amit vállaltunk, hogy nem engedjük el a rászorulók kezét a járványhelyzetben, be tudjuk tartani. És ez sikerült!” – Ezt tartja a 2020-as év legfontosabb eredményének Lehel László, aki plédként említette, hogy legnehezebb időkben az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai is online kapcsolattartásra váltottak, amely révén – a várakozásokkal ellentétben – még emelkedett is azok száma, akik segítség reményében keresték meg őket.

Mint hangsúlyozta,

„nem lehetett leállni”, ami az adakozók részéről sem volt tapasztalható.

Sőt, bár aggódtak, hogy mi lesz, végül csak természetbeni adományokból 2,7 milliárd forint értékben érkeztek felajánlások a tavalyi évben, ami sokkal több, mint amit általában kapni szoktak. Mindennek a kezelése pedig óriási logisztikai és adminisztratív feladatot jelent, tekintélyes könyvelési háttérrel. Hiszen, ami beérkezik, annak meg kell lennie a kimeneti papírjának, az igazolásának, hogy arra a desztinációra került, ahová szánták – magyarázta a segélyszervezet vezetője.

Ami a konkrét számokat illeti,

az Ökumenikus Segélyszervezetnek – kerekítve – 11,5 milliárd forint bevétele volt a 2020-as évben,

amiből 3,5 milliárdot magyarországi, 2,7 milliárd forintot külföldi tevékenységre fordítottak, valamint több mint 5 milliárd forintot az áthúzódó projektekre – sorolta Lehel László, aki egyúttal köszönetét is kifejezte mindazoknak, akik megtisztelték bizalmukkal a szervezetet, köztük a cégknek–vállalkozásoknak és a sok-sok ezer magánszemélynek, akik nem csak egy–egy alkalommal, hanem rendszeresen adományoznak.

Lehel László végezetül arra is kitért, hogy egy ilyen fokú növekedést követően, amely ugyan nem rapid mód történt, hanem évről évre, folyamatosan,

elérkezett a pillanat, amikor át kell tekinteni és megújítani a szervezet belső működését, ami egy nagyon komoly célkitűzés.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×