eur:
393.77
usd:
369.05
bux:
65842.71
2024. április 23. kedd Béla
Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester beszédet mond a Székesfehérvári Osszáriumban (csontkamrában) őrzött királyi maradványok vizsgálatának megkezdése alkalmából tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron, az egykori koronázó bazilika helyén lévő Nemzeti emlékhelyen 2021. február 22-én. Ezen a napon megnyitották az osszáriumot és felszínre hozták az első, csontokat tartalmazó fémládákat.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Polgármesterek az ellenzéki előválasztás elhalasztását kérik

Kecskemét és Székesfehérvár fideszes polgármestere is azt kéri, hogy az ellenzék – a járvány miatt – halassza el az előválasztási kampányt. Az ellenzék szerint a kormánypártok el akarják hallgattatni a kritikus hangokat.

Néhány napja Székesfehérvár fideszes polgármestere arra kérte az ellenzéki pártokat, hogy függesszék fel az előválasztási kampányt.

"A feszültséget szeretném elkerülni, van így is elég feszültség most a világban" – mondta Cser-Palkovics András. A városvezető szerint Székesfehérvárnak most békére van szüksége, nem előválasztási kampányra. "Csak annyit kértem, hogy a járvány jelenlegi szakaszában, amikor még mindig magas a napi megbetegedések száma, sokan vannak kórházban, és sok az áldozat is, ne okozzunk további feszültséget. Amikor az újraindítást lehetővé teszik, akkor mehet a kampány is, addig ideiglenesen függesszék fel" – mondta a polgármester.

Kecskemét fideszes polgármestere szerdán hasonló felhívást tett közzé a közösségi oldalán. Szemereyné Pataki Klaudia azt írta: a következő egy évben a jelenleginél alkalmasabb időpontot is találhatna az ellenzék "a belső vitái lefolytatására és az előválasztás lebonyolítására".

Ugyancsak szerdán jelentette be a Jobbik, hogy Kecskeméten Lejer Zoltánt, a párt helyi önkormányzati képviselőjét indítja az előválasztáson. A városatya szerint a kecskeméti és székesfehérvári polgármester valójában azt szeretné megakadályozni, hogy az előválasztási kampánnyal az ellenzék tematizálja a közbeszédet. "Ha kinyitjuk a teraszokat, a stadionokat, és lebegtetik, hogy szabad lesz a nyár, akkor egy ellenzéki előválasztási kampánynak is bele kell férnie" – mondta a képviselő.

A Momentum szerint a Fidesz polgármesterei azt nehezményezik, hogy az ellenzék politizál. Németh Gyöngyvér, a párt sajtófőnöke azt közölte: a kormánypárti politikusok el akarják hallgattatni a kritikus hangokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×