INFORÁDIÓ
2021. május 15. szombat
Szonja, Zsófia

nyitás

oktatás

iskola

általános iskola

turcsik viktor

koronavírus

Turcsik Viktor: arra számítunk, hogy a hét folyamán megnyugszanak a szülők

Turcsik Viktor: arra számítunk, hogy a hét folyamán megnyugszanak a szülők

Infostart / InfoRádió - Tatár Tímea

A diákok több mint fele nem ment hétfőn iskolába a Budaörsi Hermann Ottó Általános Iskola alsó tagozatában, de van olyan osztály, ahol minden kisdiák otthon maradt. Az igazgató szerint egyelőre a pedagógusok sem érzik magukat teljes biztonságban, de arra számít, ahogy telik az idő, a pedagógusok biztonságérzete mellett az iskolába járó tanulók száma is egyre emelkedni fog.

A Budaörsi Hermann Ottó Általános Iskolában múlt pénteken zárultak a szervezési feladatok az újranyitást illetően. Ennek keretében előzetesen azt is felmérték, hogy várhatóan hány tanuló fog visszaülni az iskolapadokba, és ehhez képest csak 1-2 százalékos eltérés mutatkozott hétfőn: mindösszesen 38 százalékuk érkezett meg, vagyis

a diákok 62 százaléka maradt távol a jelenléti oktatástól.

Turcsik Viktor megjegyezte: ugyan tájékoztatták a szülőket arról, a jelenlévő diákok elsődleges előnyt élveznek az oktatásban, de köszönhetően a jól bejáratott digitális felületeiknek, az otthon maradt gyerekek is közel azt a szintű szolgáltatást kapják, mint amit eddig is tapasztalhattak. Vagyis a tananyagok felkerülnek az ismert online platformra, és otthon a szülő azt átveheti a gyermekkel. Sőt, digitális „találkozásra” is lehetőséget biztosít néhány pedagógus a valós tanórák keretében. Mindennek azonban megvannak a fizikai – internet-sávszélesség – korlátai, még tesztelik a módszert, tette hozzá az iskolaigazgató.

Bár a pedagógusok közül mindenki fölvette a munkát a budaörsi intézményben, akadnak olyan osztályok, ahová egyetlen tanuló sem érkezett meg, aminek hátterében a szülői munkaközösségek részéről némi szervezettséget sejt Turcsik Viktor. Ugyanakkor úgy véli, ez a fajta hozzáállás a hét folyamán, esetleg a jövő hétre változhat. Az érintett osztályok esetében a tanárok otthonról folytatják a digitális oktatást, nem terhelve tovább az iskola számítógépes-internetes rendszereit.

Az iskolaigazgató tudomása szerint a tanári karból egy fő nem kérte a koronavírus elleni vakcinát, de a többi érintett, beleértve a pedagógiai asszisztenseket és technikai dolgozókat, mind átestek az oltási procedúrán. Ennek ellenére

a biztonságérzetük nem állt helyre a magas kontaktusszám miatt, és továbbra is veszélyben érzik magukat és családjukat,

ami az igazgató szerint elsősorban annak tudható be, hogy sokáig azt lehetett hallani, a teljes védettséghez az első oltás után heteknek kell eltelnie.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pexels

Kapcsolódó hang

Az oltás ellenére is marad egy jó adag félsz a tanárokban
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018