eur:
394.83
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: benedek sas

Új fekvőbeteg-szolgáltatásokkal jubilál a 20 éves Budai Egészségközpont (x)

A járványhelyzet miatt a 2020-as év nagy kihívást jelentett a magánegészségügyi szektorban is. Az egyik legnagyobb szolgáltató, a működését idén 20 éve megkezdő Budai Egészségközpont lendülete azonban nem tört meg: folyamatosan zajlanak a fejlesztések, melyek legújabb állomásaként a mára 70 ágyasra nőtt magán fekvőbeteg-osztályon tovább bővül az elérhető szolgáltatások köre. Az ortopédia és az általános sebészet mellett elindul az urológiai, a belgyógyászati, a tüdőgyógyászati és a baleseti sebészeti ellátás is.

A Budai Egészségközpont üzemelteti az Országos Gerincgyógyászati Központot, amely évtizedek óta a magyarországi mozgásszervi gyógyászat megkerülhetetlen szakmai műhelye: a kórházban a gerincgyógyászat teljes spektruma mellett sport- és ortopédiai sebészeti szolgáltatások is elérhetők. A magas szintű ellátásról nemzetközileg elismert szakembergárda gondoskodik, amelynek munkáját világszínvonalú diagnosztikai és műtéti eszközpark segíti. A páciensek biztonságát a teljes körű diagnosztikai osztály (ultrahang, digitális röntgen, MRI és CT, DEXA, endoszkópia, bronchoscopia), a 18 ágyon működő intenzív osztály, illetve a legmodernebb technológiákat alkalmazó aneszteziológiai tevékenység garantálja.

Ez a rendkívül stabil szakmai és infrastrukturális háttér teszi lehetővé, hogy a kórház újabb szakterületekkel bővíthette a fekvőbeteg-ellátások körét. A Budai Egészségközpont több százezres járóbeteg-ügyfélkörének gondozása során felmerült igények alapján született döntés arról, milyen irányban történjenek a bővítések.

Az új urológiai osztályon 11 szakorvos végzi a folyamatos, biztonságos fekvőbeteg-ellátást. A szolgáltatási spektrum a szűréstől a teljes körű diagnosztikán és ambuláns beavatkozásokon át a műtéti ellátásig és a páciensek utókezeléséig terjed. A legmodernebb felszereltséggel rendelkező laparoszkópiás torony lehetővé teszi az endourológiai beavatkozások és a radikális urológiai műtétek elvégzését is. Magyarországon az elsők között végeznek MR-fúziós ultrahangvezérelt prosztatabiopsziát, a nemzetközi orvostechnika legmodernebb készülékével. Ezzel az eljárással nemcsak a prosztatarák szűrése válik teljessé, de jelentősen csökken a fertőzések kockázata is, ami hatalmas előrelépés az egyéb (hagyományos) szövetnyerési technikákkal szemben. A vizsgálatot egy új, 3 Tesla térerejű, nagy teljesítményű MR-berendezéssel végzik, a szakmai munkát a BEK-ben főállásban dolgozó, nemzetközileg elismert szakértő irányítja. A professzionális csapat és a modern infrastruktúra lehetőséget ad a magas kockázatú esetek ellátására is.

A főállású specialistákkal működő belgyógyászati osztály fő profiljai a gasztroenterológiai, az endokrinológiai, a kardiovaszkuláris és a pulmonológiai betegségek lesznek. A modern képalkotó diagnosztikai eszközök egész sora segíti a szakemberek munkáját, a kórház teljes körű laboratóriumi kapcsolatrendszere pedig átnyúlik a határokon: bármely szakmai kérdésben hozzáférésük van a kor legnevesebb speciális intézeteihez, Európában és Amerikában egyaránt. Kiemelten jó kórházi körülmények mellett zajlik a páciensek ellátása (többek között: bonyolult, összetett kivizsgálások, gasztroenterológiai gyulladások kezelése, vércukor- és vérnyomásértékek beállítása, szívritmuszavarok definitív diagnózisa és kezelésének beállítása stb.). A kórházi dietetika saját konyhája nagy hírű séfjeinek kreativitására támaszkodik.

A baleseti sebészeti tevékenység január folyamán indult el. A fő profil a zárt végtagsérülések ellátása (rándulás, ficam, zúzódás, repedés, törés), de szakmai partnereiktől és a biztosítók betegirányítóitól más jellegű sérüléssel is fogadják a pácienseket. Mind az azonnali diagnosztikát, mind a speciális ellátásokat a központ nagynevű specialistái biztosítják. Az intézet a páciensek számára rehabilitációs lehetőséget és konzervatív terápiát is nyújt.

Az általános sebészet már 12 szakorvossal működik, és a hasi sebészet minden ágára kiterjed. Korszerű endoszkópos műszerpark, minimálinvazív műtéti lehetőségek állnak a betegek rendelkezésére. Természetesen lehetőség van a műtét utáni gondozásra, illetve hosszabb távú gyógyító folyamatok elérésére is.

A magán fekvőbeteg-ellátás fontos részét képezi az ortopédiai osztályon nemzetközi szinten zajló ízületi protézisellátás és a legmodernebb technikákat alkalmazó sportsebészet csakúgy, mint a kézsebészeti részleg tevékenysége.

A betegellátás megszervezése minden szakterületen a Budai Egészségközpontra jellemző gondossággal történik. A minőségi szemlélet – a magán járóbeteg-ellátásban megszokott módon – nemcsak az orvosi munkát, hanem a teljes folyamatot meghatározza a bejelentkezéstől a tájékoztatáson, a higiénén és étkeztetésen át a betegjogok teljes körű tiszteletéig. A betegek biztonságát és az ellátás színvonalát standardizált minőségirányítási rendszer garantálja.

A fekvőbeteg-ellátás koordinálására dedikált ügyfélszolgálati osztály áll rendelkezésre. Pácienskoordinátorok biztosítják a gyors, gördülékeny ügyféltájékoztatást, a műtéti betegút teljes körű szervezését, de igény esetén segítenek a magánbiztosítói finanszírozások ügyintézésében, speciális igények, egyedi ajánlatok kidolgozásában is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×