eur:
393.83
usd:
365.42
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az újonnan átadott sípálya és a kétüléses felvonó az eplényi síarénában 2018. február 9-én. A félmilliárd forintos beruházásból megvalósult új sípálya Magyarország legnagyobb kezdő sípályája, amely egy kilométer hosszú, 50 méter széles, szintkülönbsége pedig 124 méter.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Lehet síelni Magyarországon most is – ezekkel a feltételekkel

Egyetlen sípálya van nyitva, és pont emiatt naponta csak 1500 vendéget tud fogadni Eplény.

Jelenleg csak az Eplényi Síaréna üzemel Magyarországon, ráadásul naponta legfeljebb 1500 vendéget tud fogadni a létesítmény a koronavírus-járvány közepette – tájékoztatta az InfoRádiót Bátor Balázs marketingvezető.

"Mivel

mi tudtunk egyedül nyitva lenni a havas pályák közül, az emberek, más választásuk nem lévén, megtaláltak minket,

aminek nagyon örültünk. Alapvetően fennakadások nélkül tudtuk kezelni a tömeget. De be kellett vezetnünk limitet" – ecsetelte az ünnepi időszak tapasztalatait Bátor Balázs.

A maximális síelőszám bevezetése mellett egyéb intézkedéseket is hoztak, egyéb látogatókat és szánkózókat sem engednek a pályarendszer közelébe, továbbá kötelező a maszkviselés, megkövetelik a védőtávolság betartását, extra kézfertőtlenítő pontok vannak, illetve a kölcsönzőben is kétszer fertőtlenítenek minden felszerelést – visszavételkor és kiadáskor is.

"A nyitva lévő vendéglátó-ipari egységben tilos elfogyasztani az ételt,

hanem ki kell menni a vendégeknek a parkolóba fogyasztani. És még egy nagyon fontos dolog: a 4 üléses felvonónál a maszkot és a kesztyűt nem szabad levenni, bár ez akkora gondot nem okoz egy sípályán" – sorolta.

Jellemzően a teljes síelőtársadalom megjelenik Eplényben, és sokan jönnek újként, hiszen külföldre sem igen lehet menni, Bátor Balázs szerint a látogatók elégedettek velük.

Nehéz kérdésnek nevezte, hogy milyen lesz a téli szezon, de reméli, megszűnnek a korlátozások, és az igazi tél is hamarosan megjön, e két körülmény pedig "kifejezetten jó" szezont ígérhet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×