eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Védőruhába öltözött egészségügyi dolgozó koronavírusfertőzés gyanújával érkező beteg szerepét eljátszó statisztától mintát vesz koronavírusteszthez a járványügyi bevetési egység gyakorlatán az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi tömbjében, Budapesten 2020. augusztus 27-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hat beteg meghalt, 809 új fertőzöttet azonosítottak

386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 30-an vannak lélegeztetőgépen.

809 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, az aktív fertőzöttek száma 11 863-ra nőtt. Elhunyt hat krónikus beteg, így az elhunytak száma 675 főre emelkedett - közölte a kormányzati koronavírus portál.

A járvány kezdete óta 16 920 embernél azonosították a fertőzést, eddig 4382-en gyógyultak meg.

Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 40%-a budapesti.

A portál arra figyelmeztet, hogy már a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, ezért hétfőtől új intézkedések lépnek életbe.

Hétfőtől kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. Ugyancsak hétfőtől 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni. Erről részletesen is olvashat itt. >>

Kiemelik, hogy bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Az iskolákban októbertől a tanároknak és a diákoknak csak testhőmérséklet-mérés után lehet belépni.

Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×