eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Kásler Miklós elmondta, miért nem kaptak bizonyos csoportok egészségügyi jutalmat

Mintegy 160 ezer egészségügyi dolgozó kap bruttó 500 ezer forintos jutalmat a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállásukért. Néhány csoport úgy érzi, kimaradt a jutalmazottak köréből.

Az erkölcsi megbecsülés mellett materializálni is kellett azt a munkát, amelyet az egészségügyben dolgozók végeztek a koronavírus-járvány időszakban – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere a múlt héten. Kásler Miklós jelképesnek nevezte a július elsején folyósítandó egyszeri, bruttó 500 ezer forintos jutalmat, majd tételesen felsorolta, mely csoportok kapják meg.

Ebből kiderült, hogy a gyógyszerészeknek nem jár a jutalom (a Magyar Gyógyszerészi Kamara közleményt is adott ki emiatt), ahogy például az idősotthonokban dolgozóknak, a gyógytornászoknak és a házi segítségnyújtóknak sem.

Ezzel kapcsolatban a Demokrata online kiadásának Kásler Miklós vasárnap elmondta: a gyógyszerészek valóban szerepeltek a kormány elé kerülő díjazottak listáján, de kérdőjellel, ugyanis "az ágazat eleve nagyon magas, huszonöt százalékos haszonnal dolgozik, ráadásul az üzletek vállalkozási formában szolgáltatnak és a tulajdonosok közel egyharmada külföldi. A gyógyszertárak egyébként is azt tették, amit járvány nélkül is tettek volna".

A gyógytornászok és az idősotthoni dolgozók, illetve a házi segítségnyújtók azért maradtak ki, mert a munkáltatójuk, egyben fenntartójuk is az illetékes egyház, a vállalkozó, az egyesület, vagy éppen az önkormányzat. "Sajnos így nem tartoznak bele abba a körbe, amely kifejezetten az egészségügyi dolgozókat öleli fel, noha az ő munkájuk is a járvány idején kifejezetten veszélyes, hála és köszönet illeti őket" – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×