eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Megismétlődött a decemberi csőtörés Budakeszi legforgalmasabb útja alatt

Egy nagyjából százéves vízvezeték törött el két héten belül másodszor Budakeszi legforgalmasabb útján. A hibát ezúttal gyorsan javították, a forgalomkorlátozás várhatóan szombatra megszűnik – mondta el az InfoRádiónak a település polgármestere.

Győri Ottilia elmondása szerint csütörtök kora délután olvasták az egyik Budakeszi Facebook-csoportban azt a bejegyezés, miszerint ugyanazon a helyszínen, ahol már december folyamán is csőtörés volt, ismét probléma tapasztalható. Ezt követően kollégái a helyszínen tájékozódtak, és megállapították, hogy valóban, a Budakeszi út 2. kerületi szakaszán ismét csőtörés történt, ennélfogva értesítették a Fővárosi Vízművek vezérigazgatóját telefonon, valamint hivatalos levelet is címeztek a részére a problémáról.

A szakemberek ezt követően megkezdték a hiba kijavítását, a közúti forgalom lehető legminimálisabb zavarása mellett az esti órákra ütemezve, úgyhogy az éjszaka folyamán dolgoztak – tette hozzá a polgármester. Győri Ottilia elmondta: az azonnali beavatkozást követően péntek hajnalra kijavították a hibát, visszatemették a munkagödröt, tömörítettek és már csak a betonozás maradt hátra. Így a forgalomkorlátozás az esti órákra megszűnhet, vélekedett a polgármester.

Vagyis a decemberivel ellentétben most sürgős eljárást kapott a javítás, értett egyet Győri Ottila, aki többször is telefonon egyeztetett a vízművek vezérigazgatójával, aki ígérete szerint a jövő hét folyamán személyesen is ellátogat Budakeszire a probléma átbeszélése végett. A polgármester emlékeztetett, egy közel százéves vízvezetékcsőről van szó, tehát

hasonló probléma bármikor adódhat.

És a mostani egy szerencsés helyzet, miután sokan még a szabadságukat töltik, de például a jövő héten egy hasonló szituációban garantált lenne a forgalmi káosz, tette hozzá.

Győri Ottila szerint ezek a fajta problémák mindig ráirányítják a figyelmet arra, hogy a Budakeszi út mennyire forgalmas, illetve arra, hogy Budakeszi és egyben a Zsámbéki-medence közlekedési helyzetét másképp is meg kellene oldani.

Nemcsak utakat, buszsávokat kellene építeni, hanem a kötöttpályás tömegközlekedés-fejlesztést is meg kellene véleménye szerint oldani.

És ez egy nagyon jó alkalom, hogy ezúton is felhívják erre a figyelmet a probléma fontosságára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×