eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Fotó: Budapest Airport
Nyitókép: Budapest Airport

Utasdömping Ferihegyen az ünnepek alatt

Péntekre és hétfőre várják a csúcsforgalmat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - mondta az InfoRádiónak Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője.

Az év vége hagyományosan sűrű utasforgalmat jelent a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a legnagyobb utasszámot december 20-ra és 23-ra várjuk - mondta az InfoRádiónak Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője. Karácsony napjai alatt nem lesz számottevő forgalom, majd december 27-től szilveszterig újra felível az utasszám. Ez naponta átlagosan 50 ezer induló és érkező utast jelent a BA várakozása szerint.

Várhatóan fele-fele arányban oszlik meg az induló és az érkező forgalom is.

Az ünnepeket Magyarországon töltők közül sokan jönnek az Egyesült Királyságból, Észak-Amerikából, de idén már az ázsiai forgalom is jelentős, köszönhetően az idén indult szöuli és sanghaji járatoknak. De a két ünnep között is indulnak gépek például a kínai Hszian-ba, Csungkingba, illetve Csengtu-ba.

Magyarországról is egyre többen töltik a trópusokon, Ázsiában, a Közel-Keleten vagy a mediterrán országokban az ünnepeket.

A fővárosi forgalom kiszámíthatatlanul alakul az ünnepek előtt, több időt kell szánni a reptérre való kijutásra is, ezért érdemes már akár 2-3 órával a gép indulása előtt megérkezni - mondta Kurucz László. Szavai szerint a BA idén is igyekszik zökkenőmentessé tenni az utazásokat, felkészültek egy esetleges havazásra is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×