eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Villamospótló busz a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron, a Budagyöngye megállónál 2018. szeptember 3-án. Szeptember 1-jén a 61-es villamos 2017-ben felújított vonalán, a Kelemen László utcai megállónál a hatalmas mennyiségű esővíz kimosta a sínek alól a zúzottkő ágyazatot. A BKV közlése szerint a villamosforgalom a hét második felében indulhat újra az érintett szakaszon.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Egyetlen napjuk lesz a BKV-dolgozóinak, hogy elfogadják a cég ajánlatát, ha pénzt akarnak

Bértárgyalásokat kezdeményez a Budapesti Közlekedési Vállalatnál az Egységes Közlekedési Szakszervezet. A munkavállalók a "kánikulai pénz" kifizetését is várják.

Annak ellenére, hogy a BKV hivatalosan még nem kezdeményezte a bértárgyalás elkezdését, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elindította a folyamatot. Naszályi Gábor elnök az InfoRádióban azt is elmondta, mennyi béremelést szeretnének jövőre.

"Én úgy gondolom, hogy a bérkiáramlás 10 százalék fölötti. Tavalyról, illetve a 2019-es évről van egy 2 százalék körüli elmaradás, tavaly is 15-öt kértünk, ehelyett lett 8. Jövő évre is a prognosztizált emelés 10 százalék fölötti, kétszámjegyű lesz, úgyhogy mi hagyományosan is

15 százalék körül gondoljuk azt a szintet, ami szükséges volna."

Naszályi Gábor hozzátette, hogy a munkavállalók várják a szakszervezet szerint megígért kánikulapénzt, amelyről még csak megállapodástervezet jött létre, ebben viszont semmi konkrétum nem szerepelt.

"Eszerint az ajánlat szerint a vizsgált időszak szeptember 15-ig tartott volna, és szeptember 20-30. között jött volna létre egy megállapodás. Legutóbb úgy nézett ki, 19-én lesz az egyeztetés, de múlt csütörtökön nem volt ilyen.

Semmilyen konkrét tény, adat nincs, nem hajlandó a vállalat rendelkezésünkre bocsátani sem azt, hogy egyáltalán ki részesülne ebből, sem az összeget. A tárgyalás pedig át lett téve 30-ára."

Vagyis ha a munkavállalók azt szeretnék, hogy ezt a pénzt még október elején kifizessék nekik, akkor el kell fogadniuk a BKV ajánlatát – mondta a szakszervezeti vezető.

Az InfoRádió a bértárgyalás ügyében megkereste a munkáltató BKV-t is, amint kapunk választ, közöljük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×