eur:
394.06
usd:
370.89
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
A Tiszakécske és Tiszabög térségében felgyülemlett, a tiszai árhullámmal meginduló jég 2017. február 18-án. Már csak a Tiszán van harmadfokú árvízvédelmi készültség, összesen 292 kilométeren, a jégtorlasz aktuális helyzete miatt.
Nyitókép: MTI/Donka Ferenc

Súron többek mindene odalett a dühös patak miatt

Amint visszavonul a község patakja, jelentős földmunkák kezdődnek.

Durva zápor csapott le vasárnap este a bakonyi Súr településre, ahonnan a Súr patak fut tovább Bakonycsernye irányába. Csakhogy a régóta elhanyagolt patakmeder nem tudta elvinni a belekerülő rengeteg vizet, emiatt több kert, udvar és gazdasági épület és számos, azokban meghúzódó háziállat került vízbe, illetve víz alá - írja a Feol.hu.

A bajt csak tetézi, hogy házakba is bejutott a sárgás színű árvíz, volt olyan ingatlantulajdonos, aki udvara egy magasabb pontjáról nézte végig, ahogy mindene odalesz. Volt olyan lakó, akinek bikanövendékei, disznói és baromfiudvara is elpusztult a víz fogságába esve.

A lapnak beszámoló helyiek gyomra már görcsbe rándul, ha dörög az ég.

A Szápár felé vezető út alatt közel 20 éve felújított áteresznek kellene biztosítani a víz zavartalan továbbhaladását a Gaja patakig, de ennek a kapacitása nem elég.

A község polgármestere, Turi Balázs korábban 1300 aláírást vitt el a vízügynek, hogy valamit csináljanak, most végre ígéretet kapott, hogy ha visszavonul a patak, gépekkel kijönnek és rendbe rakják a medret. Addig is homokot és zsákot biztosított az önkormányat azoknak, akiknek kellett, és fertőtlenítő szereket is kiosztottak.

A károsultak rendkívüli segélyért jelentkezhetnek a községházán.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×