INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

a nap hírei

áfakulcs

varga mihály

Januárban életbe lép a négy- vagy többgyermekes anyák személyijövedelemadó-mentessége - a nap hírei

Infostart

Hosszú távon csökkentené a 27 százalékos áfakulcsot a kormány – mondta a pénzügyminiszter. Csütörtökön kezdődik az Európai Parlamenti választás.

Januárban életbe lép a négy- vagy többgyermekes anyák személyijövedelemadó-mentessége - erősítette meg a családügyi államtitkár. Az intézkedés mintegy 40 ezer édesanyát érint.

Benyújtotta a nagyszülői gyedről szóló törvényjavaslatot a kormány. A javaslat szerint a következő évtől igényelhető a nagyszülői gyermekgondozási díj, amely maximálisan két évig, iker gyermekek esetében legfeljebb három évig vehető igénybe. Nyugdíjas nagyszülő ugyanakkor nem kaphat nagyszülői gyedet.

Hosszú távon csökkentené a 27 százalékos áfakulcsot a kormány. Varga Mihály pénzügyminiszter a Világgazdaságnak adott interjúban beszélt arról is, hogy ahol van rá mód, a kormány bevezetné a kedvezményes áfát. A tárca 15 olyan javaslatot vizsgál, amelyben szakmai szervezetek kérnek kedvezőbb kulcsot.

A lakossági és üzleti bankszámla tulajdonosok több mint fele még nem egyeztette adatait a pénzintézetével - közölte a nemzeti bank felügyeleti szóvivője. Binder István az InfoRádióban elmondta: a kötelező azonosítás az életbiztosítással rendelkezőkre, illetve az önkéntes nyugdíj és egészségpénztári tagokra is vonatkozik.

Megállapodtak az érintettek, elkezdik az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás második fordulójának szervezését. Karácsony Gergely és Puzsér Róbert közleményben jelentette be, hogy ellenzéki pártok és civil szervezetek Civil Választási Bizottságot hoztak létre az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás második fordulójának megszervezésére és lebonyolítására.

Bár több magyarországi folyó vízszintje is jelentősen emelkedik a következő napokban, sehol nem kell rendkívüli helyzetre számítani. Budapesten várhatóan az elsőfokú készültségi szint közelében, az alsó rakpart szintje alatti tetőzéssel vonul le az árhullám.

Elsőként csütörtökön az Egyesült Királyságban és Hollandiában kezdődik meg az Európai Parlamenti választás. Május 23 és 26 között az Európai Unió körülbelül 400 millió állampolgára adhatja le voksát.

Összesen több mint 26 ezer szavazóköri delegáltat jelentettek be az EP listát állító pártok, ez azonban csak töredéke annak, amire lehetőségük lett volna. A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján 185 ezer hely betöltésére lett volna lehetőség.

A leégett békéscsabai István-malom újjáépítését tervezi a tulajdonos. Az épület kedden égett le. A város polgármestere elmondta: leghamarabb csütörtökön kezdődhet meg a hatósági tűzvizsgálati eljárás és a statikai vizsgálat.

A brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság július végéig kiléphet az Európai Unióból. Erre akkor lenne lehetőség, ha a parlament még a nyári szünet előtt törvénybe iktatja a tagság megszűnésének feltételrendszerét.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018