eur:
394.46
usd:
370.45
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Sonline.hu

470 tonnás jármű a Balatonban

Hamarosan munkába áll a felújított Baross komp azután, hogy az elmúlt öt hónapban felkészítették a szezonra.

A 41 méter hosszú és 25 személyautó szállítására alkalmas hajó március utolsó napjaiban állhat ismét munkába, miután a napokban végeztek felújításával - írja a sonline.hu.

A komp hajótestét javították a Balatoni Hajózási Zrt. munkatársai, de többek között a hajtómű és a főmotor karbantartását is elvégezték. A Baross Gáborról elnevezett kompot utoljára több mint 10 évvel ezelőtt újították fel. 2008 tavaszán a teljes fedélzetet és a kormányállást is korszerűsítették, és ugyanebben az évben Caterpillar motorokat is kapott a komp, ami már vízre került a siófoki kikötőben.

A Baross komp a maga 43 évével a hajózási társaság kompflottájának legfiatalabb tagja, míg a legidősebb az 1961-ben épült Kisfaludy. Szántód- és Tihanyrév között összesen négy komp szállítja az utasokat. A már említett hajók mellett a Széchenyi- és a Kossuth komp közlekedik a Balaton két partja között. A Baross után a Kisfaludy lesz a következő komp, amelyik a sólyára kerül hamarosan.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×