INFORÁDIÓ 
2019. május 24. péntek
Eliza, Eszter

manfred weber

kocsis máté

novák katalin

benkő tibor

gulyás gergely

esterházy jános

emmi

pedagógus

jobbik

dk

hankook

Már 55 ezer tanár szerezte meg a pedagógus II. fokozatot – a nap hírei

Infostart / InfoRádió

Budapesti találkozót kezdeményez a magyar miniszterelnökkel az Európai Néppárt frakcióvezetője. A NATO által is bevethető erős hadsereget tart szükségesnek a honvédelmi miniszter. Magyar kvóta bevezetését sürgeti a magyar munkahelyekre a Jobbik.

Budapesti találkozót kezdeményez a magyar miniszterelnökkel az Európai Néppárt frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje a Fidesz tagsága körüli vitával kapcsolatban. Manfred Weber a Welt am Sonntag című német lapnak elmondta: szeretné világossá tenni Orbán Viktornak, hogy jelenleg az EPP-ből kifelé vezető úton jár. A magyar kormányzati plakátkampány miatt eddig a Néppárt 13 tagszervezete kezdeményezte a Fidesz kizárását vagy tagságának felfüggesztését.

Támogatja a Fidesz frakció a kormányfő javaslatát a schengeni országok belügyminiszteri tanácsának létrehozására – közölte a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője. Kocsis Máté úgy fogalmazott: a brüsszeli bizottság az elmúlt években nem tudta, és nem is akarta kezelni a migrációval beáramló tömegek helyzetét, nem tett semmit a határvédelem kérdésében, és nem segítette a tagállamokat.

Akár egyetlen forintot sem kell visszafizetnie a babaváró támogatásból egy három gyermeket vállaló párnak - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin a 10 millió forint kölcsön feltételeit ismertetve elmondta: a lehetőséggel júliustól három éven keresztül élhetnek azok a párok, ahol a feleség 18 és 40 év közötti. A havi törlesztés nem lehet több 50 ezer forintnál, futamideje pedig 20 év.

Magyarországnak olyan erős hadseregre van szüksége, amelyet a NATO bárhol a világon alkalmazni tud a szövetséges országok békéje és biztonsága érdekében – jelentette ki a honvédelmi miniszter a pákozdi Nemzeti Emlékhely tizedik évadának megnyitó ünnepségén. Benkő Tibor hangsúlyozta, éppen azért kezdték el a haderő-fejlesztési programot, hogy ezeknek a célkitűzéseknek eleget tudjanak tenni.

Közép-Európa népeinek szükségük van egymásra: erre tanít Esterházy János élete és halála - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a mártír sorsú felvidéki politikus emlékére rendezett ünnepségen hangsúlyozta: Esterházy János a közösségek jogfosztottsága ellen harcolt, ezért nem szavazta meg 1942-ben a szlovák parlamentben egyedül a zsidóság kitelepítéséről szóló törvényt, és ezért küzdött a diktatúrák ellen.

Már 55 ezer tanár szerezte meg a pedagógus II. fokozatot a pedagógus-életpálya 2013-as bevezetése óta. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta, hogy a minősítés elérése a tanároknak havi 30 ezer forint biztos fizetésemelést jelent, a diákoknak pedig felfrissített tudással oktató tanárokat.

Úgynevezett magyar kvóta bevezetését sürgeti a magyar munkahelyekre a Jobbik. Stummer János, az ellenzéki párt alelnöke közölte: törvényjavaslatuk előírná minden 10 főnél többet foglalkoztató magyarországi munkáltatónak, hogy a jövőben 10 dolgozójából legalább 9 rendelkezzen uniós állampolgársággal, a külföldieket pedig tanítsák meg legalább alapszinten magyarul.

A Demokratikus Koalíció szerint független, nemzetközi cégnek kellene auditálnia és ellenőriznie a Nemzeti Választási Iroda szoftverét, mert az az elmúlt napokban ismét működésképtelennek bizonyult. Rónai Sándor, az ellenzéki párt szóvivője azt mondta: az NVI elismerte, hogy egy teszt közben lefagyott a szoftver, így nem lehetett kapcsolatot tartani a vidéki irodákkal.

Semmilyen előrehaladás nem történt a Hankook vezetése és a szakszervezet képviselőinek pénteki bértárgyalásán. Székely Tamás, a vegyipari szakszervezet elnöke közölte: ha a vasárnapi utolsó egyeztetésen sem lesz előrehaladás, a munkavállalók érdekképviselete megkezdi a törvény által biztosított, hosszabb idejű sztrájk előkészületeit.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018