eur:
394.06
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Torlódó járművek az M7-es autópályán Tárnoknál, miután három autó ütközött Érd térségében 2015. augusztus 7-én. A balesetben többen könnyebben megsérültek.
Nyitókép: MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Jön a káosz az M7-esen, hónapokig csak egy sáv lesz járható

Több mint 20 kilométeren újul meg az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala a 90-es és a 111-es kilométerszelvények között.

Az útalapot is érintő felújítási munkák első üteme 2018 őszén fejeződött be. A következő etapokat a 2019 tavaszi és őszi időszakokra tervezték be a szakemberek. A téli üzemeltetési időszak végével az M7-es autópálya felújításának újabb üteme indul el. 2019. március 1-től május 9-ig a 96-os és a 102 kilométerszelvények között a tavalyihoz hasonló sávelhúzás és sebességkorlátozás mellett zajlanak a munkálatok.

Siófok felé 1, míg Budapest felé 2 sávon haladhat majd a forgalom. Ebben az ütemben a Siófok-Sóstó csomópontot és a Szabadi pihenőhelyet is részlegesen lezárják. A 90-es és a 96-os kilométerszelvények között helyenként további kisebb korlátozásokra is számítani kell. A felújítások ütemezésénél figyelembe vették a szakemberek a nyári, turisztikai főszezont, így a felújítás utolsó ütemét várhatóan 2019. szeptember 2-től kezdik és a tervek szerint október 27-ig be is fejezik.

Az átfogó felújítási munkák során a kivitelezők az érintett szakaszon a teljes, Letenye felé vezető pályaoldalt felújítják, környezetbarát, úgynevezett hideg REMIX eljárást alkalmaznak, mellyel az elbontott útalap jó részét újrahasznosítva építik ki az új alaprétegeket. Majd ezt követően új kopóréteget terítenek a szakemberek.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×