INFORÁDIÓ 
2019. november 18. hétfő
Jenő

horváth csaba

mszp

főpolgármester-jelölt

program

Budapest, 2018. december 20. Horváth Csaba, az MSZP  fővárosi képviselője beszél a fővárosi ellenzék sajtótájékoztatóján a Főpolgármesteri Hivatalban 2018. december 20-án. A tájékoztatón bejelentették, hogy közösen lépnek fel a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló, általuk rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály ellen. MTI/Balogh Zoltán

Ezt ígéri Budapestnek Horváth Csaba

Infostart / MTI

Ismertette főpolgármester-jelölti programját az MSZP jelöltje kedden Budapesten.

Az ellenzéki fővárosi képviselő sajtótájékoztatóján úgy értékelt, hogy Budapest valamennyi problémája a szabadság, az önállóság és a pénzügyi függetlenség hiányával írható le, programja szerinte ezekre kínál megoldást.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, hogy a több mint tíz éve fejlesztett dokumentum egyben vádirat is Tarlós István főpolgármester, Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz ellen, akik Horvát Csaba szerint 2010 óta módszeresen rombolják és teszik tönkre a fővárost. "Államosított és tönkretett iskolák, kórházak, építési telekként átjátszott Városliget és tízezrével kivágott fák" - jellemezte a kormánypárt és a főpolgármester tevékenységét Horváth Csaba, aki úgy látja, Tarlós István az elmúlt években nem képviselte a fővárosiak érdekeit és ennek alapján alkalmatlan és méltatlan a folytatásra.

A szabad és erős Budapest nincs pénzügyi önállóság nélkül - hangoztatta az MSZP politikusa. A programjából kiemelte:

minden Budapesten befizetett 10 adóforintból 1 forintot megtart a főváros, ha őt választják főpolgármesternek.

Elektromos buszok, új villamosok, parkőri hálózat

A következő 10 évben valamennyi fővárosi buszt elektromosra cserélnének, új villamosvonalakat építenének és meghosszabbítanák a metrót, biztosítanák az akadálymentes közlekedést is.

Nem a város parkjait építik be, hanem új parkokat létesítenek, évente 100 ezer négyzetméternyit a következő öt évben.

Budapesten évente 10 ezren halnak meg a légszennyezettség miatt - jegyezte meg. A parkosítás mellett arra is ígéretet tett, hogy minden budapesti gyermek megszületése után elültetnek egy fát, ez évente mintegy százezer fát jelent.

Horváth Csaba szerint a hatóságok feladata nem a budapesti polgárok vegzálása, ezen változtatni fognak. Megjegyezte, hogy még nagyobb biztonságban érezzék magukat a budapestiek, parkőri hálózatot hoznak létre.

Oktatás, egészségügy

Az egészségügy területéről szólva azt mondta véget vetnek a fideszes rombolásnak, visszaszerzik a kórházakat, az önkormányzat maga kíván gondoskodni a budapestiek egészségéről. Hozzátette:

jó iskolákat szeretnének Budapesten, versenyképes tudást, nyelvismeretet, nem horthysta erkölcstant, felesleges énekórákat vagy más "hülyeségeket", amit a Fidesz vagy a KDNP kitalál.

Az MSZP-s képviselő közölte, a Fidesz nem tudja felszámolni a szegénységet, sőt újratermeli és megpróbálja "láthatatlansági köntösbe" burkolni. Fel kell számolni a szegénységet, az embereket pedig segíteni kell abban, hogy ne váljanak hajléktalanná - közölte.

Sok ellenzéki szavazó - hány főpolgármester-jelölt?

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke vízválasztónak nevezte 2019-et a magyar politikában, mivel két választás is lesz, az európai parlamenti és az önkormányzati. Szerinte a fővárosiak már 2014-ben is el akarták zavarni a Fideszt, amit csak törvénymódosítással tudott megakadályozni a kormánypárt, ezért a budapestiekben van revansvágy.

Szerinte Budapesten most is többségben vannak az ellenzékiek, a liberális, a zöld, a baloldali és jobboldali demokratikus szavazók együttesen. A politikusok feladata az, hogy biztosítsák: egy jelölt maradjon a főpolgármesteri posztért az ellenzéki oldalon - mondta.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018