INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

budapest

előválasztás

horváth csaba

karácsony gergely

Karácsony Gergely, a Párbeszéd (b) és Horváth Csaba, az MSZP jelöltje a baloldali főpolgármester-jelölti előválasztás keretében tartott vitán a budapesti Danubius Hotel Flamencóban 2019. január 20-án.

Előválasztás: lezajlott az ellenzéki főpolgármester-jelöltek vitája

Infostart / MTI

Az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje is zöldebb Budapestet, jobb közösségi közlekedést szeretne.

Az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje is egy zöldebb Budapest, jobb közösségi közlekedés megteremtését nevezte céljának a baloldali pártok önkormányzati előválasztását megelőző vitán vasárnap. Mindketten bevonnák a fővárosiakat a fontosabb döntésekbe és határozottabban állnának ki a Budapest érdekeiért a kormánnyal szemben.

Egy XI. kerületi hotel konferenciatermében tartott vitán Horváth Csaba és Karácsony Gergely véleménye egy kérdésben különbözött markánsan: Vitézy Dávidnak, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi vezetőjének megítélésében. Horváth Csaba szerint a volt cégvezető a szerződés aláírójaként felelős a 12 milliárd forintos kárt okozó elektronikus jegyrendszerért. Karácsony Gergely ellenben úgy ítélte meg, hogy Vitézy Dávid a BKK vezetőjeként kiváló munkát végzett.

Az MSZP és a Párbeszéd jelöltje is rögzítette, akármelyikük nyeri az előválasztást és a főpolgármester-választást, támogatni fogják egymást.

A baloldali előválasztás január 28. és február 3. között lesz. Szavazni személyesen, vagy előzetes regisztráció után online módon lehet.

Jelölti vita az InfoRádió Aréna című műsorában

Horváth Csaba és Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában pénteken egyetértett abban, hogy minden ellenzéki pártot összefogó szövetség jöhet létre a fővárosban az európai parlamenti választások után.

Az ellenzéki előválasztás első szakaszában elinduló két főpolgármester-jelölt, a szocialista Horváth Csaba és a zuglói polgármester, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke először vitázott a nyilvánosság előtt.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018