eur:
394.41
usd:
370.44
bux:
65125.52
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Nyitókép: Pixabay

Nem lesz újabb munkaszüneti nap

A kormány továbbra is azt tartja helyesnek, ha le lehet dolgozni a december 24-ei munkát, de újabb munkaszüneti nap bevezetését nem tervezi a kabinet, meg kell elégedni a nagypéntekkel - hangzott el a Kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely hozzátette, megértést kér az ügyben. Korábban az MSZP és a Párbeszéd kezdeményezte, hogy nyilvánítsák december 24-ét is munkaszüneti nappá.

A javaslat nem most vetődött fel először, a december 24-ike munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazási kezdeményezést Bíró Zoltán magánemberként nyújtotta be még tavaly ősszel. A kezdeményezéshez a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) is csatlakozott, októberben pedig el is kezdték gyűjteni az aláírásokat a népszavazási kezdeményezéshez, de a népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírás helyett végül csak 66 ezer jött össze tavaly november végéig.

Címlapról ajánljuk
Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Az amerikai képviselőház hosszú viták után szombaton elfogadta az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt 95 milliárd dolláros segélycsomagról szóló törvényjavaslatot. A Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai műhelyének kutató tanára szerint a szállítási képesség okozhatja a legnagyobb problémát Ukrajnának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerika lesújtana Izrael egyik egységére, Jeruzsálem szerint itt lenne az ideje Európának felébrednie – Közel-keleti háborús híreink hétfőn

Amerika lesújtana Izrael egyik egységére, Jeruzsálem szerint itt lenne az ideje Európának felébrednie – Közel-keleti háborús híreink hétfőn

Az Egyesült Államok szankciókat tervez az izraeli hadsereg (IDF) egy egységével szemben, amelyet az emberi jogok megsértésével vádolnak. Ez lenne az első alkalom, hogy Washington szankcionálná az IDF egyik alakulatát – írja a The Guardian. Isaac Herzog izraeli elnök szerint az európai vezetők sürgősen fel kell, hogy ébredjenek és felismerjék az Irán által jelentett globális veszélyt, amely drónok ezreit szállítja Oroszországnak és nukleáris fegyverprogramját is folytatja, miközben Izrael a Gázai övezetben és Irán ellen is védekezik - számolt be a Politico. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 22. 18:09
×
×
×
×