eur:
393.29
usd:
367.95
bux:
65896.84
2024. április 24. szerda György
Kártyát érint egy férfi a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elektronikus jegyrendszeréhez kapcsolódó érvényesítő készülékéhez a H6-os HÉV Közvágóhíd végállomásán 2017. szeptember 7-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Vége a bliccelésnek, még több beléptető kaput szerel fel a BKK

Engedélyt kapott a Budapesti Közlekedési Központ beléptető kapuk telepítésére a 4-es metró több állomásán. Az elektronikus jegyrendszer bevezetésének hivatalosan még nincs céldátuma - írja a Napi.hu.

A portál a a kormány honlapján nyilvánosságra hozott dokumentumokra hivatkozva ír arról, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz tartozó vasúti közlekedési hatóság november 8-án kiadta a beléptető kapuk létesítési engedélyét a 4-es metró Kálvin téri és II. János Pál pápa téri állomására a BKK meghatalmazása alapján eljáró pro Montel Zrt-nek.

Az elérhető dokumentumok szerint már az Újbuda-központ állomás esetében szeptember óta tart az engedélyezési eljárás, az ügyintézés pedig 4 hónapig tarthat - írja a Napi.hu.

A BKK legutóbb arról tájékoztatta a portált, hogy nincs céldátuma a budapesti elektronikus jegyrendszer bevezetésének, jelenleg a rendszer működtetéséhez szükséges infrastruktúra telepítése, szoftverfejlesztések, oktatások, illetve tesztelési feladatok elvégzése zajlik. A tervezett 11 ezer jegyérvényesítő készülékből csak néhányat szereltek fel 29 buszra és trolibuszra (például a 76-os trolin), valamint a Deák téri metróállomáson és a közvágóhídi (H6-os HÉV) állomáson is lehet már találkozni az érvényesítő készülékekkel és a beléptetőkapukkal.

Az ígéretek szerint az elektronikus jegyrendszer és a beléptető kapuk nagyon modernek lesznek. A megoldás egyik legnagyobb előnye, hogy a bérletvásárlást és az utazási egyenleg feltöltését a jövőben el lehet majd intézni az interneten vagy mobiltelefonos alkalmazáson keresztül is. A BKK-automaták is kiegészülnek az elektronikus jegyrendszerhez kapcsolódó szolgáltatásokkal: alkalmasak lesznek bérletvásárlásra, pótdíjfizetésre, valamint egyenlegfeltöltésre is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×