eur:
390.66
usd:
364.28
bux:
68201.93
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Mennyit keres új munkahelyén Szilvásy? Az állami vállalat titkolja

Szilvásy György a korábbi főigazgatói munkakört betöltő munkavállalóval azonos munkaszerződési feltételekkel és juttatásokkal áll alkalmazásban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél - ilyen szűkszavúan reagált az MNV a Fidesz felszólítására, hogy hozza nyilvánosságra az egykori titokminiszter fizetését.

A közlemény szerint az MNV Zrt. új Humánpolitikai is Koordinációs Főigazgatója, Szilvásy György a hét elején kezdte meg munkáját a társaságnál. A főigazgató irányítása alá tartozik a Humánpolitikai Igazgatóság, az Igazgatási és Koordinációs Igazgatóság, valamint a Logisztikai és Biztonsági Igazgatóság.

Az MNV Zrt. dolgozói nem közalkalmazottak és nem köztisztviselők. A főigazgatói pozíció betöltésére kinevezés útján a munkatörvénykönyve alapján, munkaszerződés megkötésével került sor - hangsúlyozza az MNV.

Korábban a Fidesz azt követelte: a vagyonkezelő hozza nyilvánosságra, mennyibe kerül Szilvásy György állása az adófizetőknek. Balsai István országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: a Fidesz tudni szeretné, hogy a "bukott kormány bukott tárca nélküli miniszterének újabb zsíros állása mennyibe kerül az adófizetőknek".

A Magyar Nemzet szerdai számában írt arról, hogy Szilvásy György a titkosszolgálatok irányítása után a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) humánpolitikai és koordinációs főigazgatójaként folytatja pályafutását.

Emlékeztetett a Fővárosi Ítélőtábla egy közelmúltban hozott döntésére, mely szerint tucatnyi állami vállalat vezetőjének javadalmazása nyilvános adat.

A Fidesz politikusa szerint "beszédes" az is, hogy Bajnai Gordon kormányfő Szilvásy György feleségét, Csáky Bernadettet a napokban kinevezte a Miniszterelnöki Hivatal egyik szakállamtitkárának. Emlékeztetett: Csáky Bernadett mostanáig a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára volt és korábbi hírek szerint havi egymillió forintos fizetése mellé tavaly 4,6 millió forint jutalmat kapott.

A Magyar Nemzet szerint a szóvivő azt közölte, azért nem írtak ki nyilvános pályázatot a humánpolitikai főigazgatói posztra, mert a korábbi vezető személyes okokból távozni kényszerült. "Nem tudjuk, mik lehetne ezek a személyes okok. Gondolom megmondták neki, hogy el kell menni, mert jön a Szilvásy" - reagált erre Balsai István.

A politikus közölte azt is: az MNV humánpolitikai igazgatóságának egyik feladata, hogy az állami cégek vezetőinek járó jövedelmet kiszámítsák.

Az MNV három elődszervezet - az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt., a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Nemzeti Földalapkezelő szervezet - összevonásával kezdte meg a működését 2008 januárjában. Ez azt jelenti, hogy az összes állami vagyont ez a szervezet kezeli - emlékeztetett a politikus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Az európai befektetéskezelési ágazat támogatja a francia javaslatot, amely az EU-tagállamok egy kis országcsoportokra érvényes tőkepiaci uniójának létrehozására irányul. Sandro Pierri, az Európai Alap- és Vagyonkezelési Szövetség (EFAMA) elnöke arra figyelmeztetett, hogy a reformmal kapcsolatos további késedelmek és EU-n belüli felesleges viták azt eredményezhetik, hogy még több vállalat és befektetés vándorol át az Egyesült Államokba.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×