Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Drámai változások a számítógépeken: eltűnik az egér és a billentyűzet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Új korszak hajnalát vizionálta a Microsoft alapító-tulajdonosa, Bill Gates a BBC brit közszolgálati televíziónak adott interjúban. A világ sokáig leggazdagabb embere szerint a következő öt évben drámaian megváltozik majd az emberek és a számítógépek viszonya.

Öt éven belül eltűnik a billentyűzet és az egér, helyet adva az emberi természethez közelebb álló technológiáknak - állítja a Microsoft alapító-tulajdonosa.

Bill Gates a BBC brit közszolgálati televíziónak elmondta: az érintés, a látás és a hang vezéreli majd a jövő számítógépét.

"Az általam csak természetes felhasználói felületnek hívott elképzelés teljesen új élményt nyújt a felhasználónak. Az érintés és a közvetlen befolyás, a látvány képességét nyújtjuk a felhasználónak, így a számítógép látja majd, hogy mit csinálunk" - nyilatkozta Bill Gates.

Az interjú során Bill Gates bemutatta a Microsoft Surface számítógépet, amely egy hatalmas táblaszerű, érintőképernyős gép.

"Bátor leszek és azt mondom, hogy öt éven belül több tízmillió ember ül majd ilyen gépek mellett és válogat a fényképei és zenéi között, szervezi az életét" - mondta a Microsoft alapító-tulajdonosa.

Bár a Windows a világ legelterjedtebb operációs rendszere, Bill Gates a Consumer Electronics Show-n tartott beszédében elismerte: nem mindig sikerült a tökéletes megoldást megtalálni.

"Az emberek szerint például késében voltunk a netes böngészőnkkel" - jelentette ki, hozzátéve: a keresés terén a Microsoft képtelen volt megfelelni a várakozásoknak.

"A Google jó munkát végzett. Mi azzal akarjuk meglepni az embereket, hogy bebizonyítjuk: ezen a téren is képesek vagyunk felvenni a versenyt és jobbak leszünk a Google-nél" - mondta Bill Gates.

A Microsoft alapító-tulajdonosa beszélt saját szokásairól is. Elmondta például, hogy több mint tíz számítógépe van odahaza, köztük egy olyan notebook, amit egy digitális tollal lehet működtetni.