eur:
389.73
usd:
362.8
bux:
68035.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Beleeshetek egy nagy pofonba, és akkor annyi az egésznek"

Erdei Zsolt szombaton Düsseldorfban védheti meg ismét a Boksz Világszervezet félnehézsúlyú világbajnoki címét. A magyar ökölvívó ellenfele az amerikai Danny Santiago lesz.

Milyen felkészültségi állapotban van jelenleg?

Elég nehéz hét van mögöttem, de nagyon jó formában vagyok - legalábbis az edzőm ezt mondja, és én is így érzem. A súlyommal nincsen semmi gond, azt már régen beállítottam. Jöhet a mérkőzés, most már kész vagyok, felkészültem. Remélem, hogy kihozom magamból azt, amit tudok. Hogyha ezt véghez tudom vinni, akkor nem lesz semmi gond: megnyerem a mérkőzést.

Az ellenfél mindegy is ilyen szempontból? Azért is kérdezem, mert az elmúlt bő egy évben lehetett találgatni, hogy ki lesz éppen az aktuális ellenfele. Voltak cserék is.

Igen, végül is teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél. Hogyha olyan formában vagyok, mint amilyet most feltételezek, akkor tényleg teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél. A győzelem a cél. De ezzel nem lesz semmi gond. Mindenképpen nekem kell győznöm. Persze, a bunyóban nem lehet elhamarkodottan mondani bármit is, hiszen beleeshetek egy nagy pofonba, és akkor annyi az egésznek. Ez a srác egy elég kemény gyerek, aki jön előre, üt-vág, de nincs olyan jó kondíciója. Szerintem a lába nem tud olyan jól mozogni, és nem is olyan gyors, mint én. Nekem minden pozitívumomat, ami ellene pozitívum, ki kell használni. Ehhez egy jó stratégiát kell felépíteni. Ezt magamban már meg is tettem, és remélem, meg is tudom valósítani.

A nyáron úgy nyilatkozott az InfoRádiónak, hogy "az Universumnál a kiskutya sem figyel" Önre. Azóta sem változott a helyzet?

Azt hiszem, ez ebben a formában egy kicsit eltúlzott. Majd felfigyelnek rám előbb-utóbb, és tényleg úgy fognak kezelni, mint ahogy kezelniük kellene. Azt hiszem, hogy ezen az úton vannak. A mostani mérkőzések kapcsán én azt érzem, hogy figyelnek rám, és próbálnak mindent bevetni, de igazából száz százalékosan elégedett sem vagyok. Azzal viszont elégedett vagyok, hogy erőlködnek, és megteszik a kellő lépéseket ezirányban.

A gyermeke születése mennyiben változtatta meg a felkészülését? Tud-e száz százalékig koncentrálni a bunyóra?

Száz százalékig tudok koncentrálni, amikor az edzésen vagyok. Hál' Istennek elég sok időt tudok a gyermekemmel tölteni, mert a két edzéstől eltekintve csak itthon vagyok. Nagyon fontos dolog az életemben, hogy a gyerekkel minél több időt tudjak tölteni. Ez a koncentrációmat semmiképpen sem csorbítja. Az, hogy hazajövök, és itthon van a feleségem és a gyermekem, számomra plusz erőt ad az edzésben. Nem, hogy nem zavar, de a koncentrációmat csak növelheti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×