eur:
387.89
usd:
357.83
bux:
68100.15
2024. május 17. péntek Paszkál
ROME, ITALY - MAY 02: Florian Wirtz of Bayer Leverkusen celebrate his goal during the UEFA Europa League 2023/24 Semi-Final first leg match between AS Roma and Bayer 04 Leverkusen at Stadio Olimpico on May 02, 2024 in Rome, Italy. (Photo by Image Photo Agency/Getty Images)
Nyitókép: Image Photo Agency/Getty Images

Jól ment a Ferencváros korábbi ellenfeleinek az elődöntőben

Egyetlen hazai pályán játszó csapat került előnybe a második és harmadik számú kupasorozat elődöntőinek első mérkőzésén: a Fiorentina. Mind a három, e két sorozatban még versenyben lévő csapat, amely megelőzte, illetve kiejtette a Ferencvárost, előnyt szerzett.

Az Európa-ligában a Bayer Leverkusen – amely még egyetlen mérkőzését sem veszítette el a 2023–2024-es bajnoki és kupasorozataiban – Florian Wirtz és Robert Andrich egy-egy góljával idegenben 2-0-ra legyőzte az AS Romát.

Ebben a sorozatban az Olympique Marseille és az előző fordulóban a Liverpoolt kiejtő Atalanta 1-1-re végzett Franciaországban, a Stade Vélodrome-ban. Az Anfield Roadon is kiválóan futballozó Gianluca Scamacca vezetést szerzett a 11. percben, ezt Mbemba kiegyenlítette a 20.-ban. Ez lett a végeredmény.

A Konferencia-ligában az Olympiakosz pazarul kezdett a birminghami Villa Parkban, El Kaabi révén már 2-0-ra vezetett. A Premier League-ben is nagyon eredményes Ollie Watkins szépített az első félidő hajrájában, sőt Moussa Diaby ki is egyenlített. Ám a pireusziaknak, vagy inkább El Kaabinak akadt még hozzátétele: büntetőből megszerezte a harmadik gólját is. Mi több: Hezze is lőtt még egyet a végén, 2-4.

Olympiacos' Ayoub El Kaabi scores their second goal of the game during the UEFA Conference League semi-final, first leg match at Villa Park, Birmingham. Picture date: Thursday May 2, 2024. (Photo by David Davies/PA Images via Getty Images)
Az Olympiakosz játékosa, Ayoub El Kaabi belövi csapata második gólját a Konferencia-liga elődöntőjében az Aston Villa ellen (David Davies/PA Images/Getty Images)

A Fiorentina két gólt szerzett az első félidőben, Sottil és Belotti révén, közben az FC Bruges egy tizenegyesből szerzett góllal szépített, Vanaken révén. Miután a nigériai Raphael Onyedika a második félidő közepén három perc alatt két sárga lapot is összeszedett, úgy festett, az emberelőnybe kerülő Fiorentina előnyt tud szerezni a visszavágóra. Ám a belgák egyenlítettek a bolgár Ludogorectől vett brazil Thiago. Szerencséje volt az olaszoknak, hogy a végén találtak még egy gólt, Nzola révén, 3-2.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×