eur:
392.92
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Az MTK az utolsó percekben fordított Újpesten

Az MTK 2-1-re győzött a listavezető Újpest otthonában a labdarúgó NB I 28. fordulójában. A 88. percben még a hazaiak vezettek, de Mészöly Géza vezetőedző csapata kettős emberhátrányban fejezte be a rangadót. Ez a kudarc a lila-fehérek aranyérmébe kerülhet!

A meccs kisebb MTK-helyzetekkel kezdődött, majd a hazaiak átvették a kezdeményezést, és kétszer is csak a kapufa mentette meg Czvitkovics Péteréket a góltól.

Egy nagy MTK-ziccer után a 37. percben megszerezte a vezetést az Újpest: a két csatár, Tisza Tibor és Rajczi Péter kényszerítőzött, majd utóbbi remek mozdulattal talált a kapuba.

A válogatott támadó ezzel már-már gólkirálynak érezhette magát, ráadásul tovább folytatta jó sorozatát az MTK ellen. (A Hidegkuti Nándor Stadionban az ősszel Rajczi szerezte mindkét gólt a 2-0-ra megnyert meccsen.)

Az MTK nem játszott egyértelműen alárendelt szerepet, sőt, a szünet előtt egyenlíthetett volna, de Lambulics távoli lövése néhány centivel elkerülte a kaput.

A második félidőben is valamivel több lehetősége volt az Újpestnek, de az MTK a csereként beállt Németh Krisztián lövése után az 57. percben kis híján 1-1-re alakította az állást, Vlaszák Géza a fiatal csatár löketét óriási bravúrral hárította. Meg kell jegyezni, hogy a vendégeknél Végh Zoltán szintén kiválóan védett.

A hajrában az MTK gondoskodott arról, hogy sorozatban négy elveszített rangadója után ezúttal ne kelljen a szurkolóinak bosszankodnia: Hullám Attila rántotta le Németh Krisztiánt a 16-oson belül, a középpályás piros lapot, az MTK 11-est kapott.

A megítélt büntetőt Kanta József közvetve értékesítette a 89. percben (Vlaszákról kipattant a labda, de másodjára már nem hibázott az ifjú karmester), majd két sárga lap után Vanczák Vilmost is kiállította a játékvezető, és a szerb-montenegrói hátvéd, Mladen Lambulics a 91. percben egy közeli fejessel a győzelmet is megszerezte a kékeknek.

A rangadó lefújása után több Újpest-fanatikus is berohant a pályára, Bede Ferenc játékvezetőt meg is legyintette az egyik felbőszült szurkoló, de a biztonságiak idejében közbeléptek.

Az Újpestre még két nehéz meccs vár (a Győr idegenben, a Fehérvár otthon), és mivel kivételesen a hajrában bukott el fontos pontokat, nagy veszélybe került az elsősége. Ezzel együtt, ha mindkét összecsapást megnyeri, bajnok lesz. A MTK fiataljai számára bravúrral ér fel ez a siker, a gárda tovább küzdhet a dobogóra kerülésért.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×