eur:
392.36
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Elmaradhat a budapesti Madonna-koncert

Az InfoRádió értesülései szerint veszélybe kerülhet a budapesti Madonna-koncert. Úgy tudjuk, a szervező Live Nation Hungary csak az augusztus 22-i időpontra kapott garanciát a Puskás Ferenc Stadiont üzemeltető Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézettől, a létesítmény használatára nem. Az intézet főigazgatója a mai napon közölte a koncertszervező céggel, hogy a labdarúgó mérkőzések zavartalan lebonyolítása érdekében nem áll módjában a Madonna-koncertre a Puskás Ferenc Stadiont rendelkezésre bocsátani. Ez csak abban az esetben történhet meg, ha a Live Nation Hungary és a Magyar Labdarúgó Szövetséggel erről megegyezik.

Csütörtökön délelőtt újra tárgyalóasztalhoz ülnek a Madonna koncertet szervező Live Nation Hungary és a Puskás Ferenc Stadiont üzemeltető Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet képviselői, hogy egyeztessenek az amerikai világsztár augusztus 22-i fellépéséről. A koncertszervező kedden és szerdán is azt állította, írásos visszaigazolást kaptak arra vonatkozóan, hogy megtarthatják a stadionban a koncertet. Az InfoRádió viszont úgy tudja, hogy ebben a dokumentumban csak arról tájékoztatták a multinacionális céget, hogy a stadion augusztus 22-én szabad, arról nem volt szó, hogy egy ilyen nagy rendezvényre ki lehet bérelni.

Márkus Éva, a Live Nation Hungary marketing és kommunikációs igazgatója szerdán azt mondta, hogy az amerikai énekesnő fellépésére vonatkozó végleges szerződés elkészül ezen a héten, és ebbe a gyepszőnyeg helyreállításával kapcsolatos részletek is bekerülnek. A Magyar Labdarúgó Szövetség ugyanis korábban kifogást emelt a helyszínváltoztatás ellen, attól tartva, hogy a koncert után két héttel a stadionban megrendezendő világbajnoki selejtezőkre nem lesz megfelelő a gyep állapota. A kommunikációs igazgató ennek kapcsán megjegyezte, a legnagyobb stadionok szerte a világon felváltva rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket és egyéb rendezvényeket.

A Live Nation Hungary a Richter Rasen osztrák céggel szerződött a pálya koncert utáni helyreállítására. A vállalat referenciái közé olyan klubok tartoznak, mint a Real Madrid, a Juventus vagy a Chelsea, és a Richter Rasen szakemberei vállalták, hogy a Puskás Ferenc Stadion gyepét is alkalmassá teszik a szeptember eleji válogatott mérkőzésekre - fogalmazott a koncertszervező képviselője, aki az InfoRádiónak nyilatkozva kedden elismerte, hogy a 69 ezer ember befogadására is alkalmas Kincsem Parkba meghirdetett koncertre nem fogytak megfelelően a jegyek.

Az InfoRádió értesülései szerint a Kincsem Park koncerthelyszínné alakítása jelentősen megemelné a költségeket, míg a Puskás Ferenc Stadion már rendelkezik a megfelelő infrastruktúrával. A tárgyalások tehát folytatódnak, de úgy tudjuk, nem kecsegtetnek a magyar Madonna-rajongók számára kedvező végeredménnyel. Jelenleg még az is lehetséges, hogy a koncertszervező cég anyavállalata lefújja a magyarországi koncertet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×