eur:
392.81
usd:
365.44
bux:
66607.35
2024. április 26. péntek Ervin

Martin Schulz szerint érdemes tárgyalni a V4 javaslatáról

Érdemes tárgyalni a rugalmas szolidaritás elképzeléséről, amelyet a V4 csoport mutatott be a pozsonyi EU-csúcson - mondta Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke csütörtökön Berlinben.

A német szociáldemokrata politikus az előző héten rendezett tanácskozás eredményeiről tartott tájékoztatóján kiemelte: nyilvánvalóan Szlovákia és Csehország vetette fel a V4 csoport másik két államának, Lengyelországnak és Magyarországnak, hogy tárgyalni kell a menekültválságban segítségre szoruló uniós tagországok támogatásáról és menekültek befogadásáról azzal a feltétellel, hogy mindenki saját hatáskörben dönthet arról, kit fogad be.

Ez az elképzelés előrelépést jelent, párbeszédet kell kezdeni róla - mondta Martin Schulz.

A menekültek elosztása 28 tagország között nem lenne gond, a probléma éppen abból adódik, hogy nem mindenki vesz részt benne, az pedig "politikai cinizmus", hogy éppen azok vádolják tehetetlenséggel az EU-t, akik kivonják magukat - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×