eur:
392.91
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Paul Ryant választotta alelnökjelöltjének Mitt Romney

Paul Ryan wisconsini képviselőt választotta alelnökjelöltjének szombaton Mitt Romney, a Republikánus Párt elnökjelöltje.

Paul Ryant, az amerikai képviselőház költségvetési bizottsága elnökét választotta alelnökjelöltjéül Mitt Romney, aki a Republikánus Párt nevében a Fehér Ház jelenlegi lakójának a hivatalos kihívója lesz.

Döntését Romney szombaton a virginiai Norfolkban jelentette be. Az eseményt kissé beárnyékolta a volt massachusettsi kormányzó egy nyelvbotlása, Romney ugyanis az Egyesült Államok leendő elnökeként mutatta be kiszemeltjét.

Azzal, hogy a 42 éves konzervatív wisconsini képviselőt emelte maga mellé, Romney ismételten hangsúlyozta, hogy az idei választás kulcskérdése a gazdaság, és egyúttal megnyugtatja a republikánus tábornak azt a részét, amely túlságosan mérsékeltnek tekinti a leendő elnökjelöltet. Ryan hátországa, Wisconsin emellett fontos "ingaállam", amelyet mindkét nagy párt maga mellé kíván állítani

Romney a Republikánus Párt egyik szellemi vezetőjeként és elkötelezett katolikusként mutatta be jelöltjét. Kijelentette, hogy Ryannel együtt elindítja a gazdaság növekedését, és 12 millió munkahelyet fog teremteni. Az elnökjelölt-aspiráns az államadóság csökkentését, a kereskedelem fellendítését, az energetikai függetlenség megvalósítását, valamint "Amerika nagyságának" helyreállítását ígérte.

Ismételten kilátásba helyezte Barack Obama elnök egészségügyi reformjának visszavonását és annak egy olcsóbb rendszerrel történő helyettesítését.

Ryan Obamát okolta a gazdasági talpra állás lassúságáért, és versenyszabadságot, egyúttal határozott és felelős vezetést ígért.

Az Obama-kampánystáb szombaton kiadott reagálásában rámutatott, hogy Paul Ryan egy "radikális" és "hibás" gazdasági felfogás védelmezője. A közlemény szerint ez az előző republikánus vezetés által elkövetett "katasztrofális hibák" megismétléséhez vezetne, amelyek a deficit robbanásszerű növekedését és a gazdaság romba dőlését okozták.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×