eur:
392.55
usd:
365.52
bux:
66622.24
2024. április 26. péntek Ervin

Megpróbáltak felrobbantani egy amerikai utasszállítót

Megpróbálta felrobbantani egy nigériai utas a Delta-Northwest Airlines amerikai légitársaság Amszterdamból Detroitba tartó járatát pénteken, de a robbanószerkezet felmondta a szolgálatot - közölték névtelenséget kérő amerikai nemzetbiztonsági tisztviselők. Egy fehér házi tisztviselő szerint terrortámadási kísérlet történt.

A hírek szerint egy nigériai illetőségű férfi közvetlenül landolás előtt próbálta meg meggyújtani a nála levő robbanóanyagokat, az utasok azonban észrevették, mire készül és leteperték. A 278 utast szállító gép végül rendben leszállt a detroiti repülőtéren.

A férfit őrizetbe vették, kihallgatása jelenleg is folyik. Amerikai sajtójelentések szerint azt közölte a nyomozókkal, hogy kapcsolatban áll az al-Kaida terrorszervezettel, és a nála levő robbanóanyagokat, illetve a robbantás végrehajtását segítő útmutatókat Jemenben szerezte be.

Az Airbus 330-as típusú gép Nigériában szállt fel, megállt Amszterdamban, és ezt követően indult Detroit felé. A Szövetségi Repülésügyi Hatóság (FAA) szóvivője elmondta, hogy a járaton nem történt semmi rendkívüli, amíg a gép meg nem kezdte az ereszkedést a detroiti repülőtér közelében. A fedélzeten ekkor bekapcsolt a tűzjelző berendezés, és a pilóta vészjelzést adott le, de rövidesen biztonságban letette a gépet. A járművet a repülőtér egy félreeső területére vitték, ahol a csomagokkal együtt átvizsgálják.

Peter King, a képviselőház belbiztonsági bizottságának republikánus elnöke azt mondta, hogy a gyanúsított egy 23 éves nigériai férfi, és súlyosan megsérült, harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, amikor megpróbálta működésbe hozni a robbanószerkezetet.

A Hawaiin vakációzó Barack Obama elnök folyamatos tájékoztatást kap, és telefonon már tanácskozott nemzetbiztonsági csapatával az eset miatt - jelentette a CNN. Az elnök utasítást adott a légi járatok biztonságának megerősítésére.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×