eur:
392.61
usd:
365.33
bux:
66580.8
2024. április 26. péntek Ervin

Tragikus személycsere: más lányát temették el

Egy amerikai család már öt hete virrasztott lányuk kórházi ágya mellett, amikor kiderült: az autóbalesetben megsérült szőke lány nem az ő gyerekük volt, hanem egy vele utazó évfolyamtársa. Saját lányukat már hetekkel korábban eltemette a másik egyetemista családja.

A Taylor Egyetem diákjait szállító kisbusz még április 26-án karambolozott egy teherautóval. A balesetben négy hallgató meghalt. Az illetékes halottkém, Ron Mowery szerint az áldozatok azonosításra alkalmas személyes tárgyai össze vissza szóródtak az autópályán, így végül a többi diák azonosította a túlélőt Laura VanRyn-ként.

Négy nappal a baleset után a Cerak család eltemette azt a fiatal lányt, akit lányuknak, Whitney E. Ceraknak hittek. A koporsót a lány súlyos sérülései miatt a szertartáson nem nyitották ki.

A VanRyn család eközben a lányuknak hitt, szintén súlyosan sérült szőke nő kórházi ágya mellett virrasztott, ám ahogy a lány egyre inkább magához tért és tudatára ébredt, a szülők gyanút fogtak. A lányuknak hitt fiatal nő ugyanis például a Laura megszólításra többször is a Whitney névvel reagált.

A kórház végül a fogsora alapján azonosította a fiatal lányt, Whitney E. Cerakként. Az illetékesek és a két család szerint a két lány közötti rendkívüli fizikai hasonlóság miatt történhetett a tragikus személycsere.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×