eur:
392.55
usd:
365.52
bux:
66622.24
2024. április 26. péntek Ervin

Overdose előbb-utóbb igényli majd a versenyt - akkor pedig futni kell

Elképzelhető, hogy Overdose korábban indul versenye, mint gondolták - közölte Mikóczy Zoltán. Persze addig még hátra van a patkolás, amikor egy nagyon hosszú, türelmes böjt végén, az ismét teljesen egészséges patákra kerülhetnek a patkók, és Overdose újra vágtázhat, ami belefér.

Március 19-én patkolják meg Overdose-t, addig maximum könnyű vágtára fogható - mondta el a ló tulajdonosa a PannoniaOverdose.hu-nak. Nem azért, mert Overdose nem bírna többet, hiszen egyre jobban viseli a napról-napra fokozódó terhelést, jó a kedve is, de meg kell várni, hogy már csak a megújult pataszerkezettel rendelkezzen, azaz a régi teljesen lenőjön. Ugyanis a következő patkolás során már az új, teljesen egészséges patára fogják rögzíteni a patkót. Ettől a ponttól válik teljes mértékben terhelhetővé - magyarázta Mikóczy Zoltán, aki elmondta azt is, hogy a ló ragasztott patkót kap.

Overdose tavaly augusztustól állatorvosi szempontból már egészséges volt, csak a patái kímélése miatt nem adtak neki munkát. A szervezete viszont kívánta a mozgást, és most be is igazolódik, hogy egyre jobban érzi magát a bőrében, ahogy fokozatosan nő a terhelése. "Tudja magáról, hogy versenyló" - fogalmazott Mikóczy.

Ami a versenyzést illeti, a tulajdonos nem óhajt jóslásokba bocsátkozni. A ló "maga mondja meg", mikor kész. Elképzelhető azonban, hogy korábban indulhat versenyen, mint gondolnánk. "Előbb-utóbb Overdose elérkezik a felkészítésében egy olyan stádiumba, hogy ő saját maga igényli, kívánja a versenyt. Akkor pedig versenyt kell futni" - fogalmazott Mikóczy Zoltán.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×