Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Overdose előbb-utóbb igényli majd a versenyt - akkor pedig futni kell

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elképzelhető, hogy Overdose korábban indul versenye, mint gondolták - közölte Mikóczy Zoltán. Persze addig még hátra van a patkolás, amikor egy nagyon hosszú, türelmes böjt végén, az ismét teljesen egészséges patákra kerülhetnek a patkók, és Overdose újra vágtázhat, ami belefér.

Március 19-én patkolják meg Overdose-t, addig maximum könnyű vágtára fogható - mondta el a ló tulajdonosa a PannoniaOverdose.hu-nak. Nem azért, mert Overdose nem bírna többet, hiszen egyre jobban viseli a napról-napra fokozódó terhelést, jó a kedve is, de meg kell várni, hogy már csak a megújult pataszerkezettel rendelkezzen, azaz a régi teljesen lenőjön. Ugyanis a következő patkolás során már az új, teljesen egészséges patára fogják rögzíteni a patkót. Ettől a ponttól válik teljes mértékben terhelhetővé - magyarázta Mikóczy Zoltán, aki elmondta azt is, hogy a ló ragasztott patkót kap.

Overdose tavaly augusztustól állatorvosi szempontból már egészséges volt, csak a patái kímélése miatt nem adtak neki munkát. A szervezete viszont kívánta a mozgást, és most be is igazolódik, hogy egyre jobban érzi magát a bőrében, ahogy fokozatosan nő a terhelése. "Tudja magáról, hogy versenyló" - fogalmazott Mikóczy.

Ami a versenyzést illeti, a tulajdonos nem óhajt jóslásokba bocsátkozni. A ló "maga mondja meg", mikor kész. Elképzelhető azonban, hogy korábban indulhat versenyen, mint gondolnánk. "Előbb-utóbb Overdose elérkezik a felkészítésében egy olyan stádiumba, hogy ő saját maga igényli, kívánja a versenyt. Akkor pedig versenyt kell futni" - fogalmazott Mikóczy Zoltán.