eur:
392.91
usd:
366.43
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Két település még el van zárva a külvilágtól Fejér megyében

Bodmért és Vértesboglárt nem sikerült még kiszabadítani a hó fogságából, s több négy számjegyű út is járhatatlan, vagy helyenként egy sávon járható Fejér megyében - közölte a rendőrség.

Két nagy teljesítményű hómaró, s nyomukban haladva két hóeke dolgozik a két elzárt település kiszabadításán. Bodmért Felcsút irányából, Vértesboglárt Csákvár irányából próbálják megközelíteni a gépek - mondta László József, a közútkezelő kápolnásnyéki ügyeletese.

Hozzátette, hogy a gépek csak lassan tudnak haladni,mert mindkét település előtt másfél méter magas hófalakat kell elbontaniuk. Amennyiben nem történik váratlan esemény, várhatóan délután 15-16 órára mindkét községet kiszabadítják a hó fogságából.

A még járhatatlan utak felszabadítását nagyban segíti, hogy hajnalra csendesedett, helyenként elült a szél a megyében, s a legkritikusabb helyeken levő utak kivételével sikerült megnyitni az elzárt szakaszokat.

Egyelőre még járhatatlan a Székesfehérvár-Zámoly és a Székesfehérvár-Iszkaszentgyörgy közötti út, de megtisztításukon nagy erővel dolgoznak a közútkezelő székesfehérvári kirendeltségének gépei.

Nem lehet még közlekedni a 8126-os úton Csákvár irányába, Bicskén a 8101-es bekötőúton, és a csákvári úton Felcsút irányába - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Lezárták a 6209-es utat Káloz-Sárkeresztúr-Sárosd, valamint Szabadegyháza-Adony között. Hóátfúvásos, helyenként nehezen járható a 8204-es bodajki, a 8216-os bakonycsernyei út, s egyes szakaszokon csak egy sávon lehet közlekedni a Pákozdot Sukoróval összekötő szakaszon - tájékoztatott Németh-Kész Mónika.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×