eur:
392.99
usd:
366.49
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Külföldön is elégedetlenek az orvosok

Az ausztrál háziorvosok több mint fele elégedetlen a munkájával, náluk kevésbé már csak a német doktorok szeretik a munkájukat - derült ki egy 11 országra kiterjedő nemzetközi vizsgálatból.

Az amerikai székhelyű Commonwealth Fund tizenegy ország háziorvosainak helyzetét vizsgáló kutatása szerint az ausztrál és német orvosok kirívóan elégedetlenek munkájukkal.

A felmérés szerint az ausztrál orvosok 52 százaléka elégedetlen szakmájával, és csak 12 százalék az aránya azoknak a szakembereknek, akik nagyon és 36 százalék azoké, akik általában elégedettek helyzetükkel.

Az ausztrál orvosoknál csak a német doktorok elégedetlenebbek: körükben az önmagukat nagyon elégedettnek és elégedettnek érzők aránya csak 39 százalékos, vagyis a Németországban praktizáló háziorvosok több mint 60 százaléka elégedetlen szakmájával - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A háziorvosok körében a legnagyobb elégedettségi szintet az új-zélandi, norvég és holland egészségügyi szakemberek körében mérték. Új-Zélandon és Norvégiában az orvosok 89 százaléka elégedett a munkájával, amelyből mindkét ország esetében 35 százalék a nagyon elégedettek aránya. Ez utóbbi számok szintén a legmagasabbnak számítanak a vizsgált országok között. Hollandiában a doktorok 22 százaléka nagyon, összesen pedig 88 százaléka elégedett munkájával.

A nagyon elégedettek aránya országonként eltérő ugyan, de összességében az orvosok elégedettségi szintje hasonló, 80 százalék körüli Nagy-Britanniában, Svédországban és Olaszországban, 75 százalék körül mozog Kanadában és Franciaországban, és mintegy 65 százalékos az Egyesült Államokban.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×