Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A francia rendőrség őrizetbe vette Benzemát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Karim Benzemát, a Real Madrid labdarúgóját őrizetbe vette szerdán a francia rendőrség a válogatottbeli csapattársát, Mathieu Valbuenát érintő zsarolási üggyel összefüggésben.

A francia hírügynökség jelentése szerint Benzema beidézésre reggel 9 órakor érkezett meg a versailles-i rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették, majd azt próbálták kideríteni, hogy milyen szerepet játszott ebben az ügyben: lojális volt csapattársával, vagy a zsarolók cinkosaként lépett fel, amikor arról beszélt neki, hogy létezik egy intim videót, amelyen Valbuena felbukkan, s amelyet felhasználhatnak ellene.

Egy, az ügy részleteit ismerő forrás szerint Benzema a válogatott clairefontaine-i edzőtáborozása idején, október 5-én tett említést a felvételről az Olympique Lyon labdarúgójának. A rendőrség most azt igyekszik kideríteni, hogy baráti figyelmeztetésről vagy nyomásgyakorlásról volt-e szó.

Valbuena már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy "elrendezését" javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt. Ezt követően egyeztetés kezdődött közte és egy rendőr között, aki Valbuena bizalmasának adta ki magát. A zsaroló azzal fenyegetőzött, hogy a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság előtt nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

A nyomozás során őrizetbe vettek négy személyt, köztük Djibril Cissét, a visszavonulását néhány hete bejelentő korábbi válogatott csatárt, akit azonban kihallgatását követően szabadon engedtek. A futballista állítólag korábban maga is figyelmeztette Valbuenát: arról suttognak, hogy létezik egy ilyen videó. A rendőrség azonban ezt jóhiszemű cselekedetnek minősítette, Valbuena pedig később bocsánatot kért tőle a megpróbáltatásokért.

A gyanú szerint Benzemát a zsarolók - akik akkor még szabadlábon voltak - egy rokonán keresztül próbálták meg rávenni arra, hogy járjon közbe a zsarolásban.