eur:
392.61
usd:
365.33
bux:
66580.8
2024. április 26. péntek Ervin

Többmilliárdos vagyonelkobzás sikkasztás miatt

Műtrágya-nagykereskedőket ítélt 8 év, illetve 7 év börtönbüntetésre és személyenként mintegy 3,4 milliárd forint vagyonelkobzásra a Debreceni Törvényszék Balláné Szentpáli Edit vezette tanácsa pénteken - közölte a törvényszék sajtótitkára az MTI-vel.

Veszprémyné Szajkó Márta elmondta: a vád szerint a műtrágya-nagykereskedelemmel foglalkozó K. Kft. 2008-ban külföldről több ezer tonna műtrágyát vásárolt, amelyet raktározott. A céggel három bank kötött rövid lejáratú hitelszerződést, s a kft. a műtrágya tulajdonjogát a törlesztés teljesítéséig átengedte a pénzintézeteknek.

A cég azonban nem fizetett, a műtrágya pedig eltűnt. A vád szerint a kft. mintegy nyolcezer tonna áruval nem tud elszámolni, s összesen több mint hatmilliárd forint kár érte a három pénzintézetet.

A Debreceni Törvényszék a kft. két vezetőjét folytatólagosan, társtettesként elkövetett kétrendbeli sikkasztás bűntettében, továbbá egyrendbeli, társtettesként elkövetett csalás bűntettében találta bűnösnek. Az elsőrendű vádlottat közokirat- és magánokirat-hamisítás bűntettében és magánokirat-hamisítás vétségében, a másodrendű vádlottat magánokirat-hamisítás miatt is elítélték.

A törvényszék elrendelte mindkét férfi előzetes letartóztatását. Az ügy további tíz vádlottja pénzbüntetést, megrovást, illetve egy év időtartamra próbára bocsátást kapott.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész és több vádlott védője három nap gondolkodási időt kért. Az elsőrendű vádlott védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan pedig a büntetés enyhítésért jelentett be fellebbezést - ismertette a törvényszék sajtótitkára.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×