Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megtagadta a vallomástételt a pécsi lövöldöző

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megtagadta a vallomástételt kihallgatásakor a csütörtöki pécsi lövöldözés gyanúsítottja. A sérültek állapotában nincs változás, a tanúkihallgatások éjjel is folytak.

Bojtor Bernadett, a pécsi rendőrkapitányság szóvivője az InfoRádióban elmondta: az elkövetőt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A tanúkihallgatások az éjjel is folytak. A szóvivő hozzátette: a sérültek állapotában nincs változás.

A pécsi Tudományegyetemen egy 23 éves hallgató csütörtök délben maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy másik, 19 éves fiatalembert, továbbá a lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő.

A gyilkost húsz percen belül elfogták, miután feladta magát. A fiatalember maroklőfegyverrel ölte meg egy csoporttársát. Hogy a mintegy 10 lövést leadó, fegyvertartási engedéllyel rendelkező elkövető pszichiátriai kezelés alatt állt-e, a rendőrség - személyiségi jogokra hivatkozva - nem szolgált információkkal.

Pedig Pécs rendőrkapitánya, Korontos Zoltán az ATV tegnapi adásában arról beszélt, hogy az elkövető nagy valószínűséggel beilleszkedési zavarral küzdött.

A tettes egyik neve elhallgatását kérő évfolyamtársa a távirati irodának azt mondta: a lövöldöző zárkózott, magába forduló, visszahúzódó személyiség, akinek voltak "zűrös ügyei". Tudomása szerint az elkövető alkohollal kapcsolatos problémákkal is küszködött.

A tettes egyik csoporttársának édesanyja szerint az 23 éves fiatalember többször is megfenyegette társait. Az ugyancsak neve elhallgatását kérő, MTI-nek nyilatkozó asszony azt mondta: a fiatalember furcsán viselkedett, több, vele gyakorlatra járó csoporttársának kilátásba helyezte, hogy agyonüti, vagy megfojtja őket. Ezen kívül azt is mondta, hogy utálja a kémia gyakorlatot és a tanárt is.

Eközben hétórás műtét során öt lövedéket távolítottak el a közvetlen életveszélybe került 19 éves gyógyszerészhallgató lábából és hasából. A pécsi lövöldözés legsúlyosabb sérültje állapota stabil, ám még nincs túl az életveszélyen. Az eset további sérültjei, a 36 éves laboráns közepesen súlyos állapotban van, míg az 54 éves takarítónő már túl van az életveszélyen.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter szerint az ügy felszínre hozta, hogy újra kell gondolni a fegyvertartás szabályait.