Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kilenc segélyhívás ellenére sem mentek ki a haldoklóhoz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Sem a mentők, sem a rendőrök nem értek ki időben egy ausztráliai strandra, ahol egy családot fiatalok támadtak meg. A családfő belehalt a sérüléseibe, pedig a hozzátartozói kilencszer is hívták a segélyvonalat, illetve a helyi rendőrséget.

A 49 éves William Rowe és családtagjai karácsonykor kriketteztek a tengerparton a nyugat-ausztráliai Perth közelében, amikor egy csapat fiatal megtámadta őket.

A kétségbeesett emberek hatszor hívták a segélyvonalat, háromszor pedig a helyi rendőrséget, de sokáig nem történt semmi, ezért az eszméletlen családfőt autóval vitték kórházba, ahol belehalt az ütésekbe.

Chris Dawson, a geraldtoni rendőrség aznap szolgálatban lévő parancsnoka azzal védekezett, hogy a hívások idején több veszélyes bűncselekmény is történt a városban, ahova ki kellett menniük a kollégáinak.

Ezek között volt betörés, családon belüli erőszak és egy késsel fenyegetőző férfi, bár a rendőrtiszt nem adott pontos beszámolót ezek idejéről. A Rowe család néhány hívásának minőségét rontotta, hogy közben védekezniük kellett a támadók ellen.

Chris Dawson szerint a rendőrök 21 perccel az első hívás után kiértek a helyszínre, ahonnan addigra az elkövetők és az áldozatok is eltűntek. A bűncselekménnyel összefüggésben egy 21 éves férfit és egy csapat tinédzsert vettek őrizetbe.