Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elfogadhatják az új közbeszerzési törvényt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ma az Országgyűlés elfogadhatja az új közbeszerzési törvényt és köztestületté nyilváníthatja a Magyar Corvin-lánc Testületet.

A napirend előtti felszólalásokat követően kedden délelőtt összesen 26 javaslatról szavaz az Országgyűlés. Egyebek mellett módosíthatják a közbeszerzési törvényt, amellyel a kormány szándéka szerint szigorúbbá, ugyanakkor átláthatóbbá és egyszerűbbé válnak a közbeszerzési eljárások. De rábólinthatnak a képviselők a hivatalos statisztikáról szóló tervezetre, a Magyar Corvin-lánc Testület köztestületté nyilvánítására, továbbá a közigazgatási perrendtartásról, valamint a nemzeti turizmusfejlesztésről szóló kormányzati előterjesztésekre.

Szerepel a napirenden emellett a Honvéd Egészségpénztár rendvédelmis tagjainak Buda-Cash botrányt követő kártalanítására benyújtott előterjesztés, a filmregisztrációt bevezető új mozgókép-törvényt, valamint azt a fideszes előterjesztést, amely azok számára is lehetővé teszi a földalapú támogatások igénybevételét, akik földhasználata megbízási szerződésen alapul.

A közlekedési törvényeket mások mellett a jármű-életút adatbázis kialakításának szükségességével módosítanák, az energetikai törvényeket pedig a jogalkalmazási tapasztalatok alapján pontosítanák több helyen. Mindemellett a Ház rábólinthat a táncművészeti életjáradék bevezetésére is.

A szavazások után tizennégy javaslat záróvitáját tartják meg a képviselők. Ezek között szerepel például a szociális munka napjának munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló előterjesztés, a keresztényüldözés elítéléséről szóló határozati javaslat, illetve a gyermekvédelmi törvények szigorítása, sőt estére az Országos Bírósági Hivatal tavalyi beszámolóját is napirendjére tűzte a Ház.