eur:
392.91
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Emmi: október elsejéig lehet pályázni az Erasmus+ programra

Október elsejéig még egymillió euróra, azaz több mint 300 millió forintra lehet pályázni az Erasmus+ program ifjúsági részében - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az államtitkár elmondta: az Erasmus-programra a legtöbben egy oktatási programként tekintenek, ennél azonban az sokkal többet nyújt. Van ugyanis egy ifjúsági program része is, amely 13-30 éves fiatalokat szólít meg, és amelyben évente négymillió euró áll rendelkezésre. Ebből átlagosan 160-170 pályázatot tudnak támogatni, a még október elsejéig pályázható egymillió eurós összegből pedig még 40-50 pályázat valósulhat meg - tette hozzá.

Kiemelte, hogy három kategóriában várják a pályázatokat. Az elsőben az "egyéni mobilitást" támogatják, tehát az egyéni képzéseket, az ifjúsági cseréket és az európai önkéntes szolgálatokat. A második kategóriában az ifjúsági szervezetek nemzetközi tapasztalatcseréjét és együttműködését segítik, míg a harmadikban a döntéshozók, a kormányzati szereplők és az ifjúság közötti párbeszédet támogatják.

Novák Katalin kitért arra, hogy a pályázaton szervezetek indulhatnak, a fiatalok rajtuk keresztül tudnak részt venni a nemzetközi cserékben és együttműködésekben. Úgy fogalmazott, 2014-ben csaknem ötezren tapasztalhatták meg, hogy milyen jó és fontos a nemzetközi tapasztalatcsere, és milyen jó azután itthon kamatoztatni az így megszerzett tudást.

Schanda Tamás ifjúságügyért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár a program részleteiről szólva elmondta, hogy a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet részeként működik az Erasmus+ programiroda, ahol minden szükséges információhoz hozzá lehet jutni. Ezen kívül a www.eplusifjusag.hu és a www.onkentes.gov.hu honlapon, valamint az Eurodesk irodahálózatnál vagy szombaton a budapesti Füvészkertben, az Európai pikniken kaphatnak információt az érdeklődők.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×