Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kitört a KLIK-harc - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felszólítására sem adta ki a vesztesen pályázók nevét és elutasításuk okát Norvég Civil Támogatási Alap pénzeit felügyelő Ökotárs Alapítvány a Hír Televíziónak - olvasható a Magyar Nemzetben. A Népszabadság szerint az átvilágítás után most az állami iskolákat tömörítő intézet újraszervezéséről folyik a vita.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felszólítására sem adta ki a vesztesen pályázók nevét és elutasításuk okát Norvég Civil Támogatási Alap pénzeit felügyelő Ökotárs Alapítvány a Hír Televíziónak - olvasható a Magyar Nemzetben. A napilapnak Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke azt mondta: nincs más eszközük, az adatigénylő ilyenkor egyet tehet, hogy pert indít az információkért.

Péntek este már tele volt a Margitsziget a futóknak szóló figyelmeztetéssel a pálya felújításáról, és tegnap tényleg elkezdődött a munka - számol be róla az Index. A felújítást a pálya Pest felőli oldalán kezdték.

A Magyar Nemzet azt írja: ismét kihallgatták tegnap gyanúsítottként Simon Gábort a Központi Nyomozó Főügyészségen, de az MSZP korábbi elnökhelyettese továbbra sem tett vallomást, és az eljáró ügyész kérdéseire sem válaszolt.

Kitört a KLIK-harc - írja a Népszabadság. A napilap szerint az átvilágítás után most az állami iskolákat tömörítő intézet újraszervezéséről folyik a vita. A lap szerint a reform már-már autonómiát ígér a tankerületeknek.

Az Index az egyre népszerűbb tematikus fővárosi sétákról ír. A városséták lényege, hogy az ember olyan helyekre is eljusson Budapesten, ahová egyébként esélye sem lenne. Vagy mindenféle izgalmas titkot tudhat meg olyan épületekről, amelyek mellett naponta elsétál. A Kelenföldi Hőerőműbe vagy a csepeli atombunkerbe például mindig többszörös a túljelentkezés

GAZDASÁGI

Megjelentek a kazáncsere-pályázat részletei az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján. Ha kíváncsi, hogy miként pályázhat lakása energetikai korszerűsítésére, a napi.hu összeállításából mindent megtudhat a feltételekről.

Azok a hallgatók, akik külföldi tapasztalatokkal rendelkeznek, jóval előnyösebb helyzetből indulnak a munkaerőpiacon - többek között ez derült ki abból a hatásvizsgálatból, amely az Erasmus csereprogramot vizsgálta. A Portfolio által közölt összegzés szerint a külföldi tanulmányi vagy képzési tapasztalatokkal rendelkezők körében 50 százalékkal alacsonyabb a tartósan munkanélküliek száma. Érdekesség, hogy a becslések szerint 1987 óta mintegy 1 millió gyermek született Erasmus-ösztöndíjasok kapcsolatából.

A Pénzcentrum arról ír, hogy fogyasztók tízezreinek ügyében hoztak tető alá egyezségeket vagy fogalmaztak meg döntéseket egyedi jogvitákban a békéltető testületek Magyarországon az elmúlt években. Hogy elsősorban milyen ügyekben? - az kiderül a gazdasági portál cikkéből.