Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egyfordulós választási rendszer lesz? - LAPSZEMLE

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Népszabadság fideszes forrásokra hivatkozva arról ír, hogy vegyes, de egyfordulós választási rendszer lenne a megfelelő megoldás 2014-től. A lap megjegyzi: már "határozott kontúrt" öltött az az elképzelés, hogy a sarkalatos jogszabályok között ennek megfelelően módosulhat a választójogi törvény.

A Népszabadság emlékeztet: a Fidesz által még tavaly tavasszal beterjesztett választójogi reformra vonatkozó törvényjavaslatban még kétfordulós, vegyes rendszer szerepel.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy évente mintegy százmillió forintba kerülő kárt okoznak a visszatérő vandálok a főváros környéki erdőkben a Pilisi Parkerdő Zrt.-nek. Felgyújtott padok, fejszével "lekapart" turistajelzések, ledöntött vadlesek, kommunális hulladék-hegyek jelzik a pusztítást. Az erdőgondnok szerint a hajléktalanok által okozott szemetelés hamarosan tragikus méreteket ölthet, mert mint a napilapnak mondta: úgy veszi észre, hogy egyre többen szorulnak ki a városból.

Az Index.hu összeállításából kiderül, hogy az autósok kétszer egy sávban májustól, a bringások ősztől hajthatnak rá a Műegyetem rakpartra. A csaknem 11 perces közútmustráról készült videó az Index.hu portálon tekinthető meg.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy rekordszintet mutatott márciusban az öröklési illetékből befolyó összeg: a háztartások összesen 555,5 millió forintot fizettek be. A lap szerint tehát egyelőre semmi sem mutat arra, hogy jelentősen csökkent az illetékfizetés terhe.

A Világgazdaságból kiderül, hogy nem fogadja el a gyógyszeripart sújtó 20 százalékos különadó kivetését az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete. A lap szerint félő, hogy betarthatatlan a kormány betegterheket kímélő szándéka, s úgy tűnik, a mostani több száz veszteséges patika mellé újabbak sorakoznak föl. Nem mellékes a nemzetgazdaság húzóágazataként számon tartott gyógyszeripar megtorpanása sem, hiszen a cégek kilátásba helyezték a dolgozók egy részének elbocsátását. A kormány jövő szerdán veszi górcső alá a gyógyszer-támogatási rendszer átalakítására készített előterjesztést.