Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az orosz nagykövet szerint "normális, hogy Orbán és Putyin találkozik"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Orbán Viktor nem a folyosón, hanem félórás, négyszemközti megbeszélésen találkozott a közelmúltban Putyin orosz kormányfővel - olvasható a Népszabadság online kiadásában az új orosz nagykövettel készített interjúban.

Alekszandr Tolkacs kifejtette: Orbán és Putyin konstruktív, érdekes, négyszemközti eszmecserét folytatott, ez mintegy félóráig tartott, és nem a folyosón találkoztak.

A kérdésre, hogy miért kellett ennyit várni a találkozó tényének elismerésével, a nagykövet azt válaszolta: minket nem kérdeztek. Amikor kérdeztek, válaszoltunk. "Számunkra egyáltalán nem szenzáció, hogy Vlagyimir Putyin fogadja egyik vagy másik külföldi politikust. Ez normális dolog. Csak itt, önöknél nyert ez az ügy különös rezonanciát."

Orbán kijelentéséről, amely szerint a kétoldalú kapcsolatok a magyarok hibájából zűrösek, a diplomata azt mondta: szerinte kapcsolataink nagyon jók, konstruktívak, a kelet-közép-európai régió országai közül talán éppen Magyarországgal a legjobbak.

A Fidesz elnöki stábja vezetőjének tájékoztatása szerint november 21-én Szentpéterváron, az Egységes Oroszország Párt kongresszusán Orbán Viktor, a Fidesz elnöke megbeszélést folytatott az orosz-magyar kapcsolatok jövőjéről Vlagyimir Putyin orosz kormányfővel.

A bejelentést követően találgatások indultak az Orbán-Putyin találkozást illetően. "Bebizonyosodni látszik ..., hogy Orbán Viktor nem találkozott hivatalos keretek között Vlagyimir Putyinnal. Nincs olyan videofelvétel, fénykép, oroszországi hír vagy diplomáciai forrás, amely ennek bizonyítékát adná" - jelentette ki a Nyakó István, az MSZP szóvivője.