Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Demján: Óvatosnak kell lennie a kormánynak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Támogatja a konvergencia programot és a kormány reformjait a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége - hangzott el a szervezet elnökségi ülésén, amelyen részt vett a pénzügyminiszter is.

Haladás és reform kell Magyarországnak, mert a sikeres országok Európában reformok végrehajtásával váltak sikeressé - jelentette ki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke a szervezet elnökségi ülésén.

Demján Sándor hozzátette: a kormány által eddig megtett reformlépések nem elegendőek, újabb intézkedésekre van szükség. Az üzletember szerint az adóreformot úgy nem lehet végrehajtani, ha nem lesz például nyugdíjreform.

Demján Sándor megjegyezte: rossz a világgazdasági helyzet, ami nem kedvez a gazdasági növekedésnek, éppen ezért óvatosnak kell lennie a kormánynak.

Az ülésen részt vett a pénzügyminiszter is. Veres János elmondta: a gazdasági versenyképességi kerekasztal adóreform javaslatai 760-960 milliárd forinttal érintik a költségvetést, ezért tételes felülvizsgálat után kell eldönteni, mit lehet ebből megvalósítani.

A tárcavezető hozzátette: a kormány mozgástere 2009-ben 200 milliárd forint lesz, amiből 100 milliárd forintot fordítanak adócsökkentésre. Az adómérséklés forrása lesz még a költségvetés kiadásainak további csökkentése és az adórendszeren belüli átrendezés.

Veres János kijelentette: az adórendszer 2009-es átalakításáról a kormány februárban alakítja ki végeleges az álláspontját.

Hanganyag: Kaputa Júlia