Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsányt emlékeztették: képriport a parlament előtti demonstrációról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hetvenméteres transzparenst feszített ki ma reggel az Országház bejáratánál a Védegylet, a Humanista Mozgalom és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Az akcióban résztvevők a több-biztosítós egészségügyi rendszert korábban ellenző miniszterelnöki szavakra akarták emlékeztetni a parlamentbe igyekvő képviselőket.

"Azt gondoljuk, hogy ma együtt kell maradni biztosítási oldalon, mert különben el fog válni a szegények biztosítója a gazdagok biztosítójától. Ezt láttuk az Egyesült Államokban, és ezt látjuk Svájcban. És ez nem jó." Ezek a Gyurcsány Ferenctől származó mondatok voltak a transzparensen.

A miniszterelnök a tavalyi parlamenti választások előtti tévévitában mondta ezt. A szervezők hangszórókon keresztül is emlékeztetettek arra, hogy Gyurcsány Ferenc egy évvel ezelőtt még az egybiztosítós egészségügyi rendszer híve volt.

A Védegylet, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Humanista Mozgalom által életre hívott TB Mentők mozgalom tagjai a felirattal a parlamentbe igyekvő képviselők figyelmét akarták felhívni a kormányfő korábbi ígéreteire annak alkalmából, hogy a demonstrációval egy időben kezdődött az Országgyűlésben az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvény általános vitája.

Mivel a parlament ülése már reggel 8 órakor elkezdődött, a fél 9-re kifeszített transzparenst nem sok képviselő láthatta, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter azonban épp a demonstráció idején érkezett az Országházba.

A bejelentett rendezvényt tucatnyi rendőr biztosította, rendbontás nem történt.