eur:
390.98
usd:
366.23
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kóka jövőre már több biztosítót akar

2008. január 1-jétől már több-biztosítós rendszert szeretne az egészségügyben az SZDSZ elnöke. Kóka János azután beszélt erről, hogy reggel az Egészségügyi Minisztériumba látogatott.

A kisebbik kormánypárt elnöke megismételte: a liberálisok elkötelezettek a reformok folytatása mellett, a több-biztosítós modell bevezetéséhez szükséges törvényjavaslatot pedig szeptemberig elkészítik.

Kóka János kérdésre válaszolva azt mondta: Molnár Lajos egészségügyi miniszter távozása miatt várhatóan nem lesz nagyobb átalakítás a kormányban.

Az új egészségügyi miniszterről az SZDSZ elnöke azt mondta: olyan jelöltet nevez majd meg, aki politikailag elkötelezett, szakmailag felkészült, és határozottan képviseli a több-biztosítós rendszer alapelveit.

Kóka János megismételte: az egészségügyi reform gerince a több-biztosítós rendszer bevezetése, a reform pedig a koalícióban maradás feltétele.

A miniszter szerdán mondott le posztjáról; utódja hivatalba lépéséig péntektől Horváth Ágnes államtitkár irányítja az egészségügyi tárcát.

A Miniszerelnöki Hivatal államtitkára, Gál J. Zoltán a közszolgálati televízióban azt mondta: a koalíciós pártok egyetértenek a biztosítási rendszer megváltoztatásával és azzal is, hogy meg kell őrizni a nemzeti kockázatközösséget, illetve hogy versenyre van szükség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×