eur:
390.64
usd:
366.09
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Munkácsytól az új Nemzeti Galériáig. Baán László, Inforádió, Aréna

2024.03.03. 10:33
A műsor támogatója a HOLD - Nem csak vagyont, kockázatot is kezelünk, 1994 óta.

Rekord látógatószámmal zárult 2023 a Szépművészeti Múzeumban - mit is jelent a siker, egy sikeres év egy közgyűjtemény esetében és törekedni kell-e, hogy évről évre nőjön a látogatók száma? Kellenek-e folyamatosan húzónevek a kiállítási programban? 2024-ben mik lehetnek ezek?

Hogyan áll össze az idei év siker-kiállításának tűnő nagy Munkácsy tárlat? Hol lelhetők fel a ritka, kevésbé ismert Munkácsy képek? Mennyire jelent nehézséget ezek kölcsönzése? Mit is jelent a gyakorlatban a múzeumi kölcsönzés? Mennyit számít az adott múzeum rangja, szakmai elismertsége és mi múlik személyes kapcsolatokon? Hogyan óvható meg a Munkácsy képek állaga? Valóban gondot jelent-e a képek sötétedése Munkácsynál?

Miért van szükség a Liget projekt keretében egy új fotóművészeti múzeumra? Mi adható át egy néhány ezer négyzetméteres kiállítótérben a Magyar Fotográfiai Múzeum 700ezer darabos gyűjteményéből? Több mint 10 év elteltével mi lehet a Liget projekt mérlege? Megépülhet-e a Liget projekt záróköveként az új Nemzeti Galéria? Mit hozhat a múzeumi világban az új közgyűjteményi központ létrehozása? Mitől és hogyan lehet eredményes egy új típusú kulturális intézményrendszer?

Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa az Inforádió Aréna c. műsorában, 2024 február 29-én. A műsorvezető Kocsonya Zoltán. Podcast.

×
×
×