eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A háború tanulságai és a NATO-bővítés. Szenes Zoltán, Inforádió, Aréna

2024.02.28. 16:56
A műsor támogatója a HOLD - Nem csak vagyont, kockázatot is kezelünk, 1994 óta.

Miért beszél Macron francia elnök arról, hogy nyugati szárazföldi csapatokat kellene küldeni Ukrajnába? Küldhet e a NATO szárazföldi csapatokat Ukrajnába? Milyen felhatalmazással, milyen területen, milyen műveletet hajthat végre egy NATO tagállam katonája?

Mi a jelentősége Finnország és Svédország csatlakozásának a NATO-hoz? Mi a katonai semlegesség garanciája Ausztria és Svájc esetén? Milyen a két északi ország hadserege?
Biztonság vagy kockázatnövelő fejleményt a NATO bővítése?

Milyen következtetéseket von le a NATO az ukrajnai orosz agresszióból és a Hamász gázai terrorakciójából? Mi a hagyományos eszközök szerepe a háborúban? Meddig tarthat Oroszország offenzívája Ukrajnában? Milyen tapasztalatokat szerzett a NATO az internetes hadviselésről? Mi a szerepe a kommunikációs és média-hadviselésnek a most zajló háborúkban?

Szenes Zoltán, korábbi vezérkari főnök, professor emeritus,a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke, korábbi vezérkari főnök az Inforádió Aréna c. műsorában 2024.02.28-án. A műsorvezető Exterde Tibor. Podcast.

×
×
×